Η 85χρονη όμηρος της Χαμάς ανταποκρίνεται στην αντίδραση που προκάλεσε η κίνησή της

Η 85χρονη όμηρος της Χαμάς ανταποκρίνεται στην αντίδραση που προκάλεσε η κίνησή της

Προκάλεσε αίσθηση η σκηνή σε ένα βίντεο από την απελευθέρωση της 85χρονης ομήρου της Χαμάς, όπου αφού αποχαιρετά, δίνει το χέρι της στον ένοπλο και του προσφέρει μια ευλογία. Το βίντεο δημοσιεύθηκε το βράδυ της Δευτέρας και δείχνει την Γιοσεβέντ Λίφσιτς, 85 ετών, καθώς παραδίδεται στον Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα. Όπως φαίνεται από το βίντεο, η Γιοσεβέντ στρέφεται σε έναν από τους ένοπλους της Χαμάς, τον χαιρετά και του προσφέρει μια ευλογία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευλογία είναι στα εβραϊκά και σημαίνει “ειρήνη”. Μετά από αυτό, απομακρύνονται μαζί με την άλλη ομήρο.

F9MwSnXaYAA49wT

Η Χαμάς εξήγησε ότι απελευθέρωσε τις δύο γυναίκες για ανθρωπιστικούς λόγους

Και οι δύο γυναίκες απήχθησαν από τα σπίτια τους στο Κιμπούτς Νιρ Οζ κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στις 7 Οκτωβρίου και οι σύζυγοί τους παραμένουν ως ομήροι στη Γάζα. Η Γιοσεβέντ, γνωστή ως Γιόσι, απήχθη από το σπίτι της μαζί με τον 83χρονο σύζυγό της. Οι γυναίκες παραδόθηκαν στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ichilov στο Τελ Αβίβ, ανέφερε η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού. Η Χαμάς εξήγησε ότι απελευθέρωσε τις δύο γυναίκες για ανθρωπιστικούς λόγους, λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωση μιας Αμερικανίδας και της κόρης της.

Η Γιοσεβέντ μίλησε σε δημοσιογράφους από το νοσοκομείο Ichilov, όπου αναρρώνει αυτή τη στιγμή, μαζί με την κόρη της, μια Βρετανίδα υπήκοο. Αν και η συνέντευξη ήταν κυρίως στα εβραϊκά, η κόρη απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις στα αγγλικά. Μεταξύ άλλων, δήλωσε απογοητευμένη από την έλλειψη προετοιμασίας του Ισραήλ για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Γιατί η όμηρος έσφιξε το χέρι του τρομοκράτη της Χαμάς

Όταν ρωτήθηκε γιατί έσφιξε το χέρι του τρομοκράτη της Χαμάς σε μια συνέντευξη Τύπου, η 85χρονη είπε: “Επειδή μας μεταχειρίστηκε καλά”. Επίσης, μίλησε για την καλή συμπεριφορά των τρομοκρατών της Χαμάς προς τη μητέρα και την κόρη της: “Η μητέρα μου λέει ότι ήταν πολύ ευγενικοί και προσεκτικοί μαζί τους και φρόντιζαν για όλες τις ανάγκες τους. Έδειξαν ότι είχαν προετοιμαστεί πολύ εγκαίρως. Φρόντιζαν για τα μαλλιά τους προσεκτικά, τους έδωσαν σαμπουάν, conditioner”, είπε, προσθέτοντας ότι η μητέρα της είπε ότι φρόντιζαν εξίσου καλά και τους άνδρες που τους είχαν αιχμάλωτους. “Ένας από τους άνδρες τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα με μοτοσικλέτα, οπότε τον νοσηλεύσαν και τον προσέχαν”, είπε.

omiiros

Μεταφέρθηκε στη Γάζα μέσω των υπόγειων τούνελ

Η κόρη της έδωσε μια περιγραφή του πώς απήχθη η μητέρα της. “Η μητέρα μου λέει ότι την πήραν πίσω από μια μοτοσικλέτα, με τα πόδια της στη μια πλευρά και το κεφάλι της στην άλλη. Την πήγαν μέσα από τα αρότρα, με άνδρες δίπλα της και πίσω της. Ενώ την κρατούσαν, τη χτύπησαν με ξύλα μέχρις ότου φτάσουν σε ένα τούνελ. Επισήμανε ότι έπειτα περπάτησαν λίγα χιλιόμετρα σε ένα βρεγμένο έδαφος”. Σημείωσε ότι η μητέρα της μεταφέρθηκε στη Γάζα μέσω των υπόγειων τούνελ, αφού πήραν τα κοσμήματά της και το ρολόι της.

“Υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο υπογείων τούνελ εκεί κάτω, μοιραζόταν σαν σκοτούρα”, εξήγησε, προσθέτοντας ότι η μητέρα της έφτασε σε μια μεγάλη αίθουσα όπου υπήρχαν περίπου 25 ομήροι. “Μετά από δύο ή τρεις ώρες, πέντε από αυτούς μεταφέρθηκαν σε ξεχωριστό δωμάτιο. Είπε ότι οι τρομοκράτες ήταν φιλικοί, φρόντισαν για αυτούς και τους έδωσαν φάρμακα”, πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ