Γκαλ Γκαντότ Ισραήλ: Η ηθοποιός πρόβαλε βίντεο με τις θηριωδίες της Χαμάς κι έγινε χαμός

Γκαλ Γκαντότ Ισραήλ: Η ηθοποιός πρόβαλε βίντεο με τις θηριωδίες της Χαμάς κι έγινε χαμός

Ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ Ισραήλ: Το βίντεο με τις βίαιες ενέργειες της Χαμάς που δημοσίευσε προκάλεσε αναταραχή
Χθες το βράδυ στο Λος Άντζελες, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια μιας φιλο-ισραηλινής συγκέντρωσης σχετικά με την… Γκαλ Γκαντό. Η γνωστή ηθοποιός δημοσίευσε ένα βίντεο με τις θηριωδίες που διέπραξε η Χαμάς, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί αργότερα σε ένα μουσείο στο Λος Άντζελες. Ωστόσο, αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και απειλές από φιλο-παλαιστινίους που αντέδρασαν τόσο στην ανάρτηση όσο και στο περιεχόμενό του, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι η ηθοποιός δεν αναφέρθηκε στις απώλειες της Παλαιστίνης.

Η κατάσταση έξω από το μουσείο έγινε εξαιρετικά επικίνδυνη, με μαχητικές συγκρούσεις που ξέσπασαν στο κέντρο της πόλης λίγο αργότερα. Η αστυνομία παρενέβη και προχώρησε σε συλλήψεις, αλλά οι εικόνες από τα επεισόδια έγιναν γρήγορα γνωστές μέσω των μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ.

Η δήμαρχος Κάρεν Μπας αναφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας πως “δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε παγκόσμια ένταση να οδηγήσει σε απαράδεκτη βία στην πόλη μας”. Σύμφωνα με τη New York Post, το βίντεο είχε ήδη προβληθεί και είχαν ξεκινήσει απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ φιλο-ισραηλινών και φιλο-παλαιστινίων, με τους πρώτους να προσπαθούν να υπερασπιστούν την επιλογή της ηθοποιού. Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Χόλιγουντ, όπου ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί ξανά το επίμαχο βίντεο σε μια αίθουσα ενός μουσείου, και περίπου 50 άτομα αντέδρασαν και συνέβαλαν στα επεισόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ