Φόβος σε πτήση: Επιβάτης απείλησε ότι θα εκρηξικοποιήσει το αεροσκάφος

Φόβος σε πτήση: Επιβάτης απείλησε ότι θα εκρηξικοποιήσει το αεροσκάφος

Φόβος σε πτήση: Η Πολεμική Αεροπορία της Ισπανίας αναγκάστηκε να επέμβει με μαχητικά

Ένας Βρετανός επιβάτης αεροσκάφους της easyJet εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Μαδρίτης, καθώς είχε απειλήσει ότι θα εκρηξικοποιούσε το αεροπλάνο, αναγκάζοντας την ισπανική Πολεμική Αεροπορία να επέμβει με μαχητικά. Ο 18χρονος Αντίτια Βέρμα τον Ιούλιο του 2022 ταξίδευε από το αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ του Λονδίνου προς τη νήσο Μινόρκα της Ισπανίας με φίλους, όταν είπε αστειευόμενα στο Snapchat: «Είμαι έτοιμος να εκρηξικοποιήσω το αεροσκάφος (Είμαι μέλος των Ταλιμπάν)», όπως μετέδωσε το BBC.

Οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν το μήνυμά του και ενημέρωσαν τις ισπανικές Αρχές, που έστειλαν δύο μαχητικά F-18 να συνοδεύσουν το αεροσκάφος μέχρι την προσγείωσή του. Στο δικαστήριο, ο Βέρμα αντιμετωπίζει κατηγορία για διατάραξη της δημόσιας τάξης, με πρόστιμο πιθανής ένοχης αξίας 117.500 ευρώ, με το ισπανικό υπουργείο Άμυνας να εκδικάζει την αξία των δαπανών της αποστολής των δύο μαχητικών, που εκτιμάται στις 95.000 ευρώ.

«Ένα κακόγουστο αστείο»

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα The Telegraph, ο Βέρμα είπε στο δικαστήριο ότι όταν είδε τα μαχητικά δίπλα στο αεροπλάνο, σκέφτηκε ότι συμμετείχαν σε κάποια άσκηση σχετικά με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. Η συνήγορός του χαρακτήρισε την πράξη του ως «κακόγουστο αστείο», επισημαίνοντας ότι ο ίδιος αστειεύτηκε με τους φίλους του, χωρίς να το δημοσιοποιήσει. Επισήμανε επίσης ότι ήταν ηλικίας 18 ετών και ξεκινούσε τις διακοπές του ως ανταμοιβή για τις επιδόσεις του στο σχολείο. Όταν προσγειώθηκε στη Μινόρκα, συνειδητοποίησε ότι βίωνε έναν εφιάλτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ