Φλεγόμενος ταύρος Ισπανία: Η συγκλονιστική βασανιστήριο

Το βίντεο ενός φλεγόμενου ταύρου που υποφέρει στην Ισπανία προκαλεί αηδία καθώς δείχνει το βασανισμένο ζώο να σέρνεται σε έναν δρόμο στη Βαλένθια. Οι ανατριχιαστικές εικόνες που παρουσιάζονται σε αυτό το βίντεο έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κλήσεις για την απαγόρευση των ταυρομαχιών, μιας «αποτρόπαιας» παράδοσης. Το βίντεο, που κοινοποιήθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων» (PETA), δείχνει τον ταύρο να φαίνεται εξαντλημένος και οι ντόπιοι να τον βρίσκουν κακοποιημένο, με φλεγόμενα κέρατα.

Ο ταύρος με τα φλεγόμενα κέρατα, γνωστός και ως «toro embolado», είναι ένα θέαμα που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς σε πολλές ισπανικές πόλεις κατά τη διάρκεια των ταυρομαχιών. Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει το τρομοκρατημένο ζώο να χτυπάει τα κέρατά του στο έδαφος.

Η συγκλονιστική βασανιστήριο ταύρου στην Ισπανία- Σκληρές εικόνες

Αργότερα, φαίνεται να σπρώχνει τα κέρατά του πάνω σε ένα δέντρο και να κολλάει στον φλοιό. Ένας άνδρας στη συνέχεια αρπάζει την ουρά του και τον τραβάει με δύναμη, αναγκάζοντας τον ταύρονα αποσυνδεθεί από το δέντρο. Οι ντόπιοι συνεχίζουν να σέρνουν και να κακοποιούν το ζώο στον δρόμο, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παρακολουθούν. Στην ανάρτησή τους στο Twitter, η PETA αναφέρει: «Δείτε πόσο τρομοκρατημένος είναι αυτός ο ταύρος. Αυτή η αποτρόπαια παράδοση είναι αδικαιολόγητη βία και πρέπει να απαγορευτεί».

Μια δεύτερη ανάρτηση από το ισπανικό φιλανθρωπικό κόμμα Ζώων και Περιβάλλοντος (PACMA) κατακρίνει επίσης αυτήν την πρακτική, η οποία έχει προκαλέσει πολλές διαμάχες και διαμαρτυρίες τα τελευταία χρόνια, με οικοδεσπότες που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια βίαιη και ανεπίκαιρη παράδοση.

Η ανάρτηση ανέφερε: «Εθνική ντροπή. Αυτός ο ταύρος βρέθηκε σε κατάσταση σοκ στο δημοφιλές φεστιβάλ Pouzol στη Βαλένθια, στις 7 Σεπτεμβρίου». «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτήν την κακοποίηση ξανά και ξανά στις πόλεις μας».

Ταυρομαχίες βαμμένες με αίμα

Οι ταυρομαχίες λαμβάνουν χώρα κυρίως σε μεγάλες αρένες, παρόμοιες με τα αρχαία αμφιθέατρα. Χιλιάδες ταύροι πεθαίνουν στο ρινγκ κάθε χρόνο, όταν οι τολμηροί ματαδόροι ενοχλούν και προκαλούν τα ζώα ενώ προσπαθούν να αποφύγουν να πεθάνουν ή να τραυματιστούν από τα κέρατά τους. Το 2010, η καταλανική κυβέρνηση απαγόρευσε την εκδήλωση του θανατηφόρου αθλήματος στην περιοχή, αλλά το 2016 το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας ανέτρεψε αυτήν την απόφαση, θεωρώντας το ένα μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Οι ταυρομαχίες έχουν επίσης μια μακρά και φρικτή ιστορία ανθρώπινων απωλειών, με περισσότερους από 530 επαγγελματίες ματαδόρους που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω τραυματισμών που υπέστησαν σε αυτές τις εκδηλώσεις, τα τελευταία 300 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ