Επίθεση με δύο πυραύλους σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Επίθεση με δύο πυραύλους σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Ένα ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο πλέοντας υπό σημαία νήσων Μάρσαλ δήλωσε ότι έπέσαν προς αυτό δύο πυραύλοι μέσα σε 20 λεπτά στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε σήμερα βρετανική ιδιωτική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας.

Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, το πλήρωμα είναι αβλαβές και το πλοίο κατευθύνεται προς το λιμάνι που αποτελεί επόμενο σταθμό του, όπως δήλωσε η εταιρεία Ambrey για το περιστατικό στην Ερυθρά Θάλασσα. Εκεί, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει από τα τέλη της περασμένης χρονιάς δεκάδες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που, κατά την άποψή τους, συνδέονται με το Ισραήλ, ως έκφραση αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε ότι έλαβε πληροφορίες για ένα “συμβάν” στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 40 ναυτικά μίλια (74 χιλιόμετρα) νότια της πόλης Αλ Μόχα της Υεμένης. Αργότερα, καθησύχασε με τη σειρά της, αναφέροντας ότι παρόλο που το πλοίο έγινε στόχος δύο πυραύλων, δεν χτυπήθηκε, το πλήρωμα είναι αβλαβές και συνεχίζει την πορεία προς το λιμάνι που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ