Επίκαιρη υπόθεση: Ο σύντροφος της Μελόνι κατηγορείται για ενοχοποίηση θύματος

Επίκαιρη υπόθεση: Ο σύντροφος της Μελόνι κατηγορείται για ενοχοποίηση θύματος

Ο σύντροφος της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπολίτευσης μετά από αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλιά του για τον βιασμό σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Ο παρουσιαστής Αντρέα Τζαμπρούνο, που παρουσιάζει το “Diario del giorno” στον σταθμό Rete 4, σχολίασε τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας στο Παλέρμο και προκάλεσε σάλο με την δήλωσή του: “Αν πας να χορέψεις, έχεις κάθε δικαίωμα να μεθύσεις -δεν πρέπει να υπάρχει παρεξήγηση και κανενός είδους πρόβλημα- αλλά αν αποφύγεις να μεθύσεις και να χάσεις τις αισθήσεις σου, μπορεί επίσης να αποφύγεις κάποια προβλήματα και να βρεθείς αντιμέτωπη με κάποιον λύκο”.

Η αντιπολίτευση καταδίκασε αυτά τα σχόλια και απήλαυσε την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή της. “Λέω στον Τζαμπρούνο ότι οι άνδρες πρέπει να εκπαιδεύονται για να δείχνουν σεβασμό, αντί να διδάσκονται στα κορίτσια να είναι προσεκτικά. Διδάξτε τους την αξία της συναίνεσης, αντί να προειδοποιούμε τα κορίτσια” δήλωσε η Σετσίλια Ντ΄Ελία, γερουσιαστής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Τζαμπρούνο, από την πλευρά του, απάντησε λέγοντας ότι τα σχόλιά του ερμηνεύονται εσκεμμένα λανθασμένα για να δημιουργηθεί μια “σουρεαλιστική” αντιπαράθεση.

Καμία αντίδραση από την Μελόνι

Σύμφωνα με σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο παρουσιαστής δήλωσε: “Δεν είπα ότι οι άνδρες είναι ελεύθεροι να βιάζουν μεθυσμένες γυναίκες. Ορισμένοι πολιτικοί διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και θέλουν να με καταδικάσουν, αλλά γιατί; Επειδή είπα στους νέους να μην παίρνουν ναρκωτικά;” Η Μελόνι, η οποία έχει ένα παιδί με τον Τζαμπρούνο, δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζιαμπρούνο έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στο παρελθόν. Τον Ιούλιο, είπε στον υπουργό Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, “να μείνετε στο σπίτι, μείνετε στον Μέλανα Δρυμό”, όταν εκείνος αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του τουρισμού στη νότια Ευρώπη λόγω των έντονων κυμάτων καύσωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ