Επιδόματα Γερμανία 2023: Οι αδιάθετοι του Βορρά

Επιδόματα Γερμανία 2023: Οι αδιάθετοι του Βορρά

Επιδόματα Γερμανία 2023: Οι πολίτες αναρωτιούνται αν αξίζει να εργάζονται μετά την αύξηση των επιδομάτων

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς πιστεύουν ότι δεν αξίζει πλέον και τόσο να εργάζονται, καθώς οι αυξήσεις στα προνοιακά επιδόματα τους φαίνεται ότι τους παράγουν το ίδιο εισόδημα με τον ανεργίας, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση. Το 52% των απαντώντων δηλώνει ότι δεν υπάρχει κίνητρο για πλήρη απασχόληση με τον κατώτατο μισθό, καθώς το εισόδημα τους δεν διαφέρει πολύ από αυτόν του ανέργου που επωφελείται από επιδόματα. Οι γερμανοί πολίτες είναι διχασμένοι σχετικά με την εγκυρότητα των αυξήσεων των επιδομάτων που αποφάσισε η κυβέρνηση, καθώς το 45% τις υποστηρίζει, ενώ το 44% θεωρεί ότι δεν είναι δικαιολογημένες.

Γερμανία: Αναζητείται άνδρας που εκτόξευσε 10χρονο από γέφυρα επειδή μιλούσε ουκρανικά

Στον προϋπολογισμό του 2024, το βασικό επίδομα ανεργίας αυξάνεται από 502 σε 563 ευρώ για άνεργους χωρίς παιδιά. Επίσης, υπάρχουν αυξήσεις για τους γονείς με χαμηλό εισόδημα, με το γενικό επίδομα ανά παιδί να αυξάνεται από 250 σε 636 ευρώ για το πρώτο παιδί και 530 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.

Με τον κατώτατο μισθό να ανέρχεται στα 1.450 ευρώ (καθαρή αμοιβή), η πλήρης απασχόληση με τον κατώτατο μισθό δεν θεωρείται πλέον ελκυστική από πολλούς. Ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, απαντά διατηρώντας ότι προτεραιότητά τους είναι να διατηρήσουν τα κίνητρα για εργασία και ότι η απασχόληση θα είναι ένας παράγοντας για την λήψη επιδομάτων, καθώς η γονεϊκή ανεργία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ευημερία των παιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ