Εμίρης Κουβέιτ: Απεβίωσε ο εμίρης Σεΐχης Ναουάφ αλ Άχμαντ Αλ Σαμπάχ σε ηλικία 86 ετών

Εμίρης Κουβέιτ: Απεβίωσε ο εμίρης Σεΐχης Ναουάφ αλ Άχμαντ Αλ Σαμπάχ σε ηλικία 86 ετών

Ο εμίρης του Κουβέιτ, Σεΐχης Ναουάφ αλ Άχμαντ Αλ Σαμπάχ, πέθανε σε ηλικία 86 ετών, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Ο εμίρης είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στα τέλη Νοεμβρίου για έκτακτους ιατρικούς λόγους, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Διάδοχος του Κουβέιτ

Ο πρίγκιπας διάδοχος, Σεΐχης Μεσάλ Άχμαντ Αλ Σαμπάχ, 83 ετών, που είναι ο νυν ηγέτης του Κουβέιτ από το 2021, έχει οριστεί να διαδεχθεί τον εκλιπόντα εμίρη. Ο Ναουάφ έγινε εμίρης τον Σεπτέμβριο του 2020, διαδεχόμενος τον αδελφό του, Σεΐχη Σαμπάχ, ο οποίος είχε διακυβερνήσει τη χώρα για περισσότερα από 50 χρόνια. Ο νέος εμίρης ορκίζεται στο κοινοβούλιο προτού αναλάβει επίσημα την εξουσία, έχοντας έναν χρόνο για να ορίσει τον διάδοχό του.

Ο εκλιπών εμίρης Ναουάφ θεωρείτο ως πολιτικός που χτίζει συναίνεση, παρότι η διακυβέρνησή του συνόδευτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και κοινοβουλίου. Τα τελευταία χρόνια, τα πολιτικά πράγματα στο Κουβέιτ φαίνεται να βαδίζουν προς τη συμφιλίωση. Η χώρα, με τα έβδομα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, διατηρεί σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και το Ιράν, ενώ εσωτερικά οκτώ κυβερνήσεις σχηματίστηκαν κατά τη διακυβέρνησή του.

Με την ανακοίνωση του θανάτου του, ο κόσμος αναμένει την εξέλιξη των γεγονότων και την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο εμίρη του Κουβέιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ