Η Ελβετία αντιμετωπίζει πτώση της θερμοκρασίας μετά τον καύσωνα: Τα τελευταία τέσσερα 24ωρα ο καιρός έχει αλλάξει δραματικά

Η Ελβετία αντιμετωπίζει πτώση της θερμοκρασίας μετά τον καύσωνα: Τα τελευταία τέσσερα 24ωρα ο καιρός έχει αλλάξει δραματικά

Μετά την καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, η Ελβετία έχει αντιμετωπίσει μια απροσδόκητη πτώση της θερμοκρασίας. Τα χιόνια έκαναν ήδη την επανεμφάνισή τους, ενώ σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης σε ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία MétéoSuisse, η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα μετά τον καύσωνα. Πριν από τέσσερις μέρες, η θερμοκρασία έφτασε τους 31,2 °C, ενώ σήμερα το πρωί έδειχνε μόλις 0,5 °C. Τα χιόνια έπεσαν ήδη στο χειμερινό θέρετρο του Τσέρματ, σε υψόμετρο 1.638 μέτρων.

Ωστόσο, η πτώση της θερμοκρασίας δημιούργησε κάποια προβλήματα. Πολλά ορεινά περάσματα των Άλπεων παρέμειναν κλειστά, ενώ οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν χείμαρρους λάσπης. Ο ποταμός Ρήνος υπερχείλισε, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές αναφέρει το ελβετικό πρακτορείο Keystone-ATS.

Η κατάσταση εκτιμάται ότι θα επιδεινωθεί αύριο, καθώς αναμένεται συνέχιση της βροχής. Παράλληλα, στα ορεινά αναμένεται νέα πτώση του χιονιού. Ωστόσο, αυτή η ποσότητα χιονιού δεν αρκεί για να αντισταθμιστεί η απώλεια πάγου που παρουσιάζουν οι ελβετικοί παγετώνες. Η κατάσταση στους παγετώνες είναι δραματική, καθώς μεταξύ των ετών 2021 και 2022 έχουν χάσει περίπου 6% του όγκου τους, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ