Έλον Μασκ – μετανάστες: Η αμφιλεγόμενη δήλωση του ιδιοκτήτη της Χ

Έλον Μασκ – μετανάστες: Η αμφιλεγόμενη δήλωση του ιδιοκτήτη της Χ

Ο ιδιοκτήτης της Χ, Έλον Μασκ, προκάλεσε σάλο με μία αμφιλεγόμενη ανάρτηση στην οποία σχολίασε την απόφαση του δημάρχου της Νέας Υόρκης να χρησιμοποιήσει ένα σχολείο για την προσωρινή φιλοξενία παράτυπων μεταναστών. Η ανάρτησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ακόλουθους και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, η ανάρτησή του περιείχε ένα βίντεο που δείχνει λεωφορεία να σταματούν έξω από ένα σχολείο στο Μπρούκλιν, το οποίο είχε κλείσει για να φιλοξενήσει μετανάστες στο γυμναστήριο. Πολλοί ακόλουθοί του Μασκ στήριξαν τη θέση του, ενώ άλλοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους αναφερόμενοι είτε σε παραδείγματα άλλων χωρών είτε στα χριστιανικά διδάγματα.

Το περιστατικό που οδήγησε στην αντίδραση του Έλον Μασκ

Η αντίδραση του Μασκ αφορούσε ένα λύκειο στη Νέα Υόρκη που χρησιμοποιήθηκε για να φιλοξενήσει πάνω από 2.000 παράτυπους μετανάστες λόγω της αναμένομενης κακοκαιρίας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν ότι τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά, όπως είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο δήμαρχος Άνταμς είχε διατάξει τη μετεγκατάσταση των μεταναστών για προστασία από την έντονη κακοκαιρία σε άλλα καταφύγια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ