Έλον Μασκ: Ανακοινώθηκε η πρώτη επιτυχημένη εμφύτευση τσίπ σε εγκέφαλο ανθρώπου

Έλον Μασκ: Ανακοινώθηκε η πρώτη επιτυχημένη εμφύτευση τσίπ σε εγκέφαλο ανθρώπου

Το πρώτο επιτυχημένο εμφυτευμένο μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο ανακοίνωσε ο επιχειρηματίας και πολυεκατομμυριούχος Έλον Μασκ μέσω της εταιρείας Neuralink. Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), η επέμβαση έλαβε χώρα τη Δευτέρα, με τον ασθενή να αναρρώνει ικανοποιητικά. Επιπλέον, ο Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι το πρώτο προϊόν της Neuralink ονομάζεται Telepathy (τηλεπάθεια) και θα επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή του μόνο με τις σκέψεις του.

Επιλογή του ασθενή

Η εταιρεία Neuralink, που στοχεύει στη δημιουργία διεπαφών εγκεφάλου-υπολογιστή, ξεκίνησε να επιλέγει ασθενείς για την πρώτη κλινική δοκιμή της το περασμένο φθινόπωρο, μετά την έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη Neuralink, ατομα που έχουν τετραπληγία λόγω τραυματισμού του αυχενικού νωτιαίου μυελού ή αμυοτροφικής σκλήρυνσης (ALS) μπορούν να είναι υποψήφιοι για τη μελέτη.

Παρά την έλλειψη λεπτομερειών για τον ασθενή, η συγγραφέας Άσλι Βανς ανέφερε σε δημοσίευμα του Bloomberg ότι ο ιδανικός υποψήφιος για την πρώτη δοκιμή της Neuralink σε άνθρωπο ήταν ένας ενήλικας κάτω των 40 ετών με παράλυση στα τέσσερα άκρα. Ο Έλον Μασκ δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη διαδικασία, αλλά επισήμανε ότι τα αρχικά αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να ανοίξει νέες δυνατότητες για τους ανθρώπους στο μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ