«Χρεοκοπημένοι Γερμανοί, πουλήστε τα νησιά σας» – Η Bild ειρωνεύεται με αυτοσαρκασμό

«Χρεοκοπημένοι Γερμανοί, πουλήστε τα νησιά σας» – Η Bild ειρωνεύεται με αυτοσαρκασμό

Η γερμανική εφημερίδα Bild φαίνεται πως έχει φτάσει σε ένα επίπεδο αυτογνωσίας, όπως αποτυπώνεται σε ένα άρθρο που πρόσφατα δημοσιεύτηκε.

 

   

Μια ειρωνική δημοσίευση της γερμανικής εφημερίδας Bild αναφέρεται στους Γερμανούς και στη συμπεριφορά τους απέναντι στους Έλληνες, που στο παρελθόν είχαν χλευάσει με τίτλους όπως «Χρεοκοπημένοι Έλληνες πουλήστε τα νησιά σας». Έτσι, η Bild τώρα αναμετρά τους Γερμανούς με τον τίτλο «Οι (πρώην) χρεοκοπημένοι Έλληνες αντεπιτίθενται – Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας», το οποίο σχετίζεται με την τρέχουσα κατάσταση στη Γερμανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα δίνει επιστροφή στις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας της εποχής της κυβέρνησης Τσίπρα, ο οποίος προτείνει την επιβολή έκτακτων φόρων στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Γερμανίας για να λύσουν το πρόβλημα.

germany
   

 

   

Ο κ. Λαφαζάνης προτείνει επίσης ότι: «Αυτό θα προκαλέσει κρίση στη Γερμανία, αλλά χωρίς αυτή την κίνηση τα χρήματα δεν θα συγκεντρωθούν. Μια άλλη εναλλακτική λύση θα ήταν η πώληση δημόσιας περιουσίας, όπως νησιών, προκειμένου να συγκεντρωθούν γρήγορα μεγάλα ποσά». «Αν οι Γερμανοί δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση, θα αναγκαστούν να υπακούσουν στην εποπτεία της τρόικας. Τότε θα χρειαστεί να βρουν λύσεις» προσθέτει ο πρώην υπουργός, καταλήγοντας ότι: «Η ζωή είναι εκδικητική. Η Γερμανία θα βιώσει τώρα όσα επέβαλε στην Ελλάδα. Η Γερμανία απειλεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε μια μακροχρόνια κρίση».

11111
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ