Διάσημα βίντεο στην Ιταλία αποκαλύπτουν τον σάλο γύρω από μία αμφιλεγόμενη απόφαση δικαστή

Διάσημα βίντεο στην Ιταλία αποκαλύπτουν τον σάλο γύρω από μία αμφιλεγόμενη απόφαση δικαστή

Η απόφαση ενός ιταλού δικαστή που θεωρεί ότι ένα χουφτωμα κάτω από 10 δευτερόλεπτα δεν είναι έγκλημα έχει προκαλέσει σάλο. Αυτή η απόφαση οδήγησε στην αθώωση ενός άντρα που παραδέχτηκε ότι χάιδεψε μια μαθήτρια, αλλά υποστήριξε ότι ήταν απλά ένα αστείο. Ένα νέο trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ιταλία εμφανίζεται όπου νέοι και νέες κοιτάζουν την κάμερα ενώ χουφτώνουν το στήθος τους για 10 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια ενός βίντεο, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για αυτή την απόφαση.

Τα βίντεο, με το hashtag #10secondi (10 δευτερόλεπτα) ή palpata breve (σύντομο χούφτωμα), έχουν ως στόχο να καταδείξουν πόσο εκνευριστικά μακριά μπορεί να είναι τα 10 δευτερολέπτων, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής επίθεσης.

Ο χρόνος της επίθεσης του 66χρονου επιστάτη στην 17χρονη μαθήτρια

Ένας 66χρονος επιστάτης σε ένα λύκειο της Ρώμης παραδέχτηκε ότι χούφτωσε μια 17χρονη μαθήτρια στο κλιμακοστάσιο του σχολείου. Παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς ζήτησαν ποινή φυλάκισης, αυτή την εβδομάδα ένας δικαστής αθώωσε τον επιστάτη, υποστηρίζοντας ότι ένα χουφτωμα κάτω από 10 δευτερόλεπτα δεν είναι έγκλημα. Το περιστατικό ανάγγειλε μία νέα συζήτηση στην Ιταλία για τη νομιμότητα των χουφτώματων και την προστασία των θυμάτων.

@theconiugi Περνάω απαρατήρητη σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα… αλλά ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΤΕ?????? #10secondi #leggeitaliana #fakesituation #prank #positivity ♬ suono originale – The Coniugi
@jessicagiorgiasenesi Και εσείς; #10secondi ♬ suono originale – Jessica G. Senesi

Η Κιάρα Φεράνι και ο Paolo Camilli ακολουθούν μεταξύ των διάσημων influencers που αντιδρούν

Πολλοί λαμπροί influencers στην Ιταλία αποδοκιμάζουν την απόφαση του δικαστή και ανεβάζουν δικά τους βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Η Κιάρα Φεράνι και ο Paolo Camilli ακολούθησαν αυτό το trend. Σε πολλά από αυτά τα βίντεο, μετά τη λήξη των 10 δευτερολέπτων, οι άνθρωποι εκφράζουν την περιφρόνησή τους για την απόφαση και υποστηρίζουν ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγγίζει κανέναν για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα. Η ίδια η κοπέλα που ήταν θύμα του επιστάτη είναι επίσης εξοργισμένη με την απόφαση του δικαστή.

«Οι δικαστές λένε ότι ήταν ένα αστείο; Για μένα δεν ήταν αστείο», δήλωσε σε συνέντευξή της. «Ο επιστάτης με πλησίασε από πίσω χωρίς να πει τίποτα. Τότε έβαλε τα χέρια του μέσα από το παντελόνι μου και με χούφτωσε, προκαλώντας μου μεγάλη ενόχληση και πόνο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτό ήταν αστείο. Ένας ηλικιωμένος άνδρας δεν θα πρέπει να με “πειράζει” έτσι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ