Μπλίνκεν Κύπρος: Στο επίκεντρο η δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους άμαχους της Γάζας

Μπλίνκεν Κύπρος: Στο επίκεντρο η δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους άμαχους της Γάζας

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, πραγματοποίησε μια έκτακτη επίσκεψη στην Κύπρο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, σε μια συνάντηση που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η κατάσταση στην περιοχή. Ο Μπλίνκεν εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ως προς την εκκένωση υπηκόων από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μπλίνκεν-Χριστοδουλίδη

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, συζητήθηκε επίσης λεπτομερώς η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο προς τη Γάζα, ενώ τονίστηκε η ανάγκη άμεσης κατάπαυσης της κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό Εξωτερικών για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και για την οριοθέτηση ενός εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τον σκοπό αυτό. Στη συνάντηση παρευρέθη επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Μεταβαίνει στην Άγκυρα ο Μπλίνκεν

Ενώπιον των εν λόγω εξελίξεων, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα μεταβεί επίσης στην Άγκυρα, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Πέρα ​​από την κρίση στη Μέση Ανατολή, ο Μπλίνκεν θα συζητήσει επίσης θέματα ασφάλειας Ευρώπης και Ατλαντικού και την ανάγκη διατήρησης της ενότητας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της επικύρωσης της ένταξης της Σουηδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ