Ασκελόν Χαμάς: Ξεκίνησε η επίθεση, αλεπάλληλες οι ρουκέτες

Ασκελόν Χαμάς: Ξεκίνησε η επίθεση, αλεπάλληλες οι ρουκέτες

Ασκελόν Χαμάς: Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου με τη Χαμάς

Εληξε στις 17:00 η ώρα η προθεσμία που είχε δώσει η εξτρεμιστική οργάνωση της Χαμάς στους κατοίκους του Ασκελόν, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην πόλη από τις ισχυρές εκρήξεις. Η δημοσιογράφος του BBC, Alice Cuddy η οποία βρίσκεται στην Ασκελόν, έγραψε χαρακτηριστικά για τις δραματικές στιγμές που περνάει στην πόλη μετά την λήξη του τελεσίγραφου:  «Βρισκόμαστε σε ένα καταφύγιο μαζί με κατοίκους της περιοχής. Όλοι κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους και περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ακούσαμε περισσότερους κρότους τα τελευταία δύο λεπτά».

Νωρίτεραμ η Χαμάς είχε χαρακτηρίσει κατεχόμενη την πόλη της Ασκελόν, σημειώνοντας: «Απαντάμε στο έγκλημα του εχθρού που εκτοπίζει τον λαό μας και να τον αναγκάζει να εγκαταλείψει τα σπίτια του σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Δίνουμε στους κατοίκους της κατεχόμενης πόλης του Άσκελον προθεσμία να την εγκαταλείψουν πριν από τις 5 το απόγευμα σήμερα», αναφέρει η ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα η Χαμάς έστειλε μήνυμα με έμφαση στους Ισραηλινούς αιχμαλώτους που κρατά, θέμα που παρατείνει το πολεμικό θρίλερ. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους ομήρους βρίσκονται όχι μόνο στρατιωτικοί αλλά και παιδιά. «Δεν θα διαπραγματευτούμε για τους αιχμαλώτους μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος» υποστήριξε ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαίλ Χανιγέ. «O φάκελος αυτός δεν θα ανοίξει πριν από το τέλος της μάχης. Και αυτό θα γίνει μόνο με συγκεκριμένο τίμημα», πρόσθεσε.  Το Ισραήλ εκτιμά ότι η Χαμάς έχει υπό την ομηρεία της από 100 έως 150 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ