Αρκούδα στη Σλοβακία: Προκαλεί φόβο το βίντεο

Αρκούδα στη Σλοβακία: Προκαλεί φόβο το βίντεο

Νέες εικόνες της αρκούδας που επιτέθηκε και τραυμάτισε πέντε ανθρώπους στη Σλοβακία έγιναν δημοσίευση, δείχνοντάς την να τρέχει στους δρόμους της πόλης Λίπτοφσκι Μίκουλας πριν κολυμπήσει στο νερό. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται ένα 10χρονο παιδί, με αποτέλεσμα η τουριστική πόλη να βρεθεί σε έκτακτη κατάσταση. Η επίθεση συνέβη την Κυριακή 17 Μαρτίου, κοντά στα χιονοδρομικά κέντρα του ορεινού όγκου Τάτρας.

Η εκπρόσωπος του δήμου, Βικτόρια Τσαπτσίκοβα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αρκούδα επιτέθηκε σε πέντε άτομα και στη συνέχεια επέστρεψε στο δάσος. Τα θύματα φέρουν γρατζουνιές και δαγκωματιές, με τον μεγαλύτερο έναν 72χρονο άνδρα. Οι αρχές έχουν εκκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό της αρκούδας, παρακαλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση όταν βρίσκονται έξω.

Μέτρα Αστυνομικών Αρχών

Έξι ομάδες με κυνηγούς, αστυνομικούς και ειδικούς στην πανίδα προσπαθούν να εντοπίσουν την αρκούδα, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξοπλισμένο με θερμική κάμερα, παγίδες και όπλα. Παρεμπιπτόντως, πρόσφατα μια γυναίκα δέχθηκε επίθεση από αρκούδα στην περιοχή, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατό της. Η προσοχή πρέπει να είναι σε ύψιστο βαθμό σε τέτοιες καταστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ