Απεργία αγροτών στη Γερμανία: Χιλιάδες τρακτέρ στην Πύλη του Βρανδεμβούργου

Απεργία αγροτών στη Γερμανία: Χιλιάδες τρακτέρ στην Πύλη του Βρανδεμβούργου

Περισσότερα από 3.000 τρακτέρ, 2.000 φορτηγά και 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου για το σημερινό συλλαλητήριο στη Γερμανία. Με αυτό το συλλαλητήριο κορυφώνεται η «εβδομάδα δράσης» του αγροτικού κινήματος, το οποίο απαιτεί ακύρωση της σχεδιαζόμενης κατάργησης της επιδότησης στο αγροτικό πετρέλαιο. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν από την Κυριακή το απόγευμα από όλη τη χώρα με σκοπό να ασκήσουν πίεση στην αναιρετική κυβέρνηση. Η πρόταση του κυβερνητικού συνασπισμού για σταδιακή κατάργηση της επιδότησης έχει απορριφθεί από τους αγρότες.

Αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης

Ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, δήλωσε στους διαδηλωτές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον προϋπολογισμό. Υποσχέθηκε όμως καλύτερες συνθήκες εργασίας και περισσότερη ελευθερία για τους αγρότες. Επίσης, καλωσόρισε την ειρηνική και νόμιμη διαμαρτυρία των αγροτών. Αντίστοιχα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε “καλό συμβιβασμό” την πρόταση της κυβέρνησης.

Αντίδραση του κοινοβουλίου

Αντιπρόσωποι των αγροτικών συνδικάτων συναντήθηκαν με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού για να συζητήσουν τα αιτήματά τους. Αν και η διαδήλωση είχε προγραμματιστεί να τελειώσει στις 13:00 ώρα Γερμανίας, οι αγρότες απειλούν με συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ