Απαγορεύεται η Είσοδος των Τουριστών στην Περιοχή με τις Γκέισες στο Κιότο

Απαγορεύεται η Είσοδος των Τουριστών στην Περιοχή με τις Γκέισες στο Κιότο

Οι αρχές του Κιότο στην Ιαπωνία θέτουν φρένο στους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν τη γνωστή συνοικία με τις γκέισες, λόγω περιστατικών κακής συμπεριφοράς. Οι απευθείας συγκρούσεις με τους τοπικούς και το αγνόηση των προειδοποιητικών πινακίδων οδήγησαν στην απόφαση για απαγόρευση εισόδου στην περιοχή.

Το όνομα της περιοχής, Γκιόν, είναι δημοφιλές για τις παραδοσιακές εμφανίσεις των γκέικο και μάικο που ετοιμάζονται για τα βραδινά τους ραντεβού. Οι τουρίστες με κινητά τηλέφωνα στα χέρια θεωρούνται ανενδότως επιθετικοί, μερικοί μάλιστα αγνοούν τη σήμανση και πατούν σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες.

Τον Δεκέμβριο, ένα συμβούλιο κατοίκων εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και προσέλκυσε την προσοχή της τοπικής κυβέρνησης. Η ανάγκη για δράση οδήγησε στην απόφαση να απαγορευτεί η πρόσβαση στους ιδιωτικούς δρόμους της περιοχής, με τη χρήση πινακίδων ως υπενθύμιση για τους επισκέπτες.

Προσπάθειες στο παρελθόν για την αποτροπή της ανάρπαστης συμπεριφοράς των τουριστών απέτυχαν, αν και επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη συναινετική φωτογράφηση. Η κατάσταση υπογραμμίζει τα προβλήματα υπερτουρισμού που αντιμετωπίζει το Κιότο και τα υπόλοιπα δημοφιλή τουριστικά προορισμούς στην Ιαπωνία.

γυναίκα μπροστά από δέντρα

Ο κύριος δρόμος, Χαναμικότζι, θα παραμείνει ανοιχτός για τους τουρίστες.

Άλλο παράδειγμα είναι η πρωτεύουσα Ιαπωνίας που επίσης αντιμετωπίζει θέματα υπερβολικού τουρισμού, με την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών να ανησυχεί τις τοπικές αρχές. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες γίνονται και σε άλλες δημοφιλείς περιοχές της χώρας, προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία και η ασφάλεια για τόσο τους τοπικούς όσο και τους επισκέπτες.

δύο γυναίκες με κιμονό

Οι τιμωρίες όπως το πρόστιμο για ανάβαση στο όρος Φούτζι είναι μέρος των προσπαθειών να ρυθμιστεί ο τουρισμός και να προστατευθεί η φύση και ο πολιτισμός της χώρας από τυχόν ζημίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ