Αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν: Πιθανοί Στόχοι

Αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν: Πιθανοί Στόχοι

Το Ισραήλ ετοιμάζει την πολεμική του αεροπορία για αντίποινα εναντίον του Ιράν, μετά τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις. Πιθανοί στόχοι περιλαμβάνουν εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας και πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως αναφέρεται από τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει ζητήσει μια λίστα πιθανών στόχων, με στόχο να χτυπήσει το Ιράν χωρίς να προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο. Αναμένεται ότι η ενέργεια θα γίνει σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, με σκοπό να μην εκδηλωθεί περιφερειακός πόλεμος.

Διεθνείς Αντιδράσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει τη δέσμευση της χώρας του για την ασφάλεια του Ισραήλ και την επιθυμία του να αποφευχθεί μια εσκεμμένη επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Από την πλευρά του, οι αξιωματούχοι του Ιράν υποστηρίζουν ότι θα αντιδράσουν εάν το Ισραήλ εξαπολύσει αντίποινα.

Αντιπαράθεση

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν φαίνεται να εντείνεται, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απειλές και να υιοθετούν αντιρρήσεις. Οι εξελίξεις αναμένεται να παρακολουθηθούν στενά από τη διεθνή κοινότητα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ