Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Δωρεά 4 εκατομμυρίων γευμάτων από τον The Weeknd

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Δωρεά 4 εκατομμυρίων γευμάτων από τον The Weeknd

Ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP), ο διάσημος καλλιτέχνης The Weeknd προσφέρει 2,5 εκατομμύρια δολάρια από το XO Humanitarian Fund για τη διάθεση τροφής στη Γάζα. Η δωρεά αυτή ισοδυναμεί με τέσσερα εκατομμύρια γεύματα έκτακτης ανάγκης και θα χρηματοδοτήσει την παροχή 820 μετρικών τόνων τροφίμων για περισσότερους από 173.000 Παλαιστίνιους για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ.

Από τις 7 Οκτωβρίου, το WFP έχει παράσχει επισιτιστική βοήθεια σε περισσότερους από 764.000 Παλαιστίνιους σε συνεργασία με περιφερειακούς εταίρους και άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ. Παρέχοντας φρέσκο ψωμί, μπάρες χουρμάδων, κονσέρβες, αλεύρια, ζυμαρικά, σάλτσες ντομάτας και λάδι σε δυσπρόσιτες περιοχές που προηγουμένως ήταν δύσκολο να προσεγγιστούν.

Ο Abel “The Weeknd” Tesfaye, Πρέσβης Καλής Θελήσεως από τον Οκτώβριο του 2021, έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει την αποστολή του WFP, καταπολεμώντας την πείνα και τη διατροφική ανασφάλεια. Είχε ήδη δωρίσει 1,8 εκατομμύρια δολάρια και συνέβαλλε ώστε το XO Humanitarian Fund, που ίδρυσε μαζί με το WFP, να συγκεντρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, 2,5 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στη Γάζα.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του “After Hours ‘til Dawn” το 2024, δεσμεύθηκε να προσφέρει ένα δολάριο από κάθε εισιτήριο για τις συναυλίες στο XO Humanitarian Fund. Σημαντικό να σημειωθεί ότι ο ράπερ είναι πρώην σύντροφος της Μπέλα Χαντίντ, η οποία είναι Παλαιστίνια καταγωγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ