Αμερικανός γερουσιαστής ανησυχεί για την εθνική ασφάλεια λόγω εισαγωγών κινεζικού σκόρδου

Αμερικανός γερουσιαστής ανησυχεί για την εθνική ασφάλεια λόγω εισαγωγών κινεζικού σκόρδου

Αμερικανός γερουσιαστής ανησυχεί για την εθνική ασφάλεια λόγω εισαγωγών κινεζικού σκόρδου και ζητά από το υπουργείο Εμπορίου να διερευνήσει το θέμα. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρικ Σκοτ εκφράζει ανησυχίες σχετικά με τις ανθυγιεινές μεθόδους παραγωγής και τις επιπτώσεις αυτών στη δημόσια υγεία.

Το εμπόριο σκόρδου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχει αναπτύξει ανησυχίες εδώ και πολλά χρόνια, με τις ΗΠΑ να κατηγορούν την Κίνα για πώληση σκόρδου σε τιμές κάτω του κόστους. Ο γερουσιαστής αναφέρει επίσης τη χρήση ανθρώπινων περιττωμάτων και άλλων ανησυχητικών πρακτικών στην καλλιέργεια του σκόρδου.

Πιέζει το υπουργείο Εμπορίου για δράση

Ο Ρικ Σκοτ ζητά από το υπουργείο Εμπορίου να διερευνήσει το θέμα, επισημαίνοντας ότι η ασφάλεια των τροφίμων είναι κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια. Ακόμη και αντικειμενικά δεδομένα πρέπει να εξεταστούν προκειμένου να κατανοηθεί πλήρως η επίπτωση αυτών των εισαγωγών.

Οι ανησυχίες αυτές έρχονται στο πλαίσιο της μακρόχρονης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με την εμπορική τους σχέση, καθώς και τους δασμούς που επιβλήθηκαν για τις κινεζικές εισαγωγές σκόρδου τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: BBC

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ