Άγχος στη Γερμανία λόγω πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων από το ISIS EURO

Άγχος στη Γερμανία λόγω πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων από το ISIS EURO

Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν για πιθανές επιθέσεις του ISIS κατά στόχων κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, το καλοκαίρι. Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν σε Παρίσι, Μαδρίτη και στο «Emirates» της Άρσεναλ μετά από απειλές που δέχθηκαν τα γήπεδα που φιλοξένησαν παιχνίδια των προημιτελικών του Champions League. Ευτυχώς, οι απειλές δεν υλοποιήθηκαν.

Γαλλικές αρχές ενεργοποίησαν την αντιτρομοκρατική μονάδα BRI μετά από ανάρτηση στο μέσο Al Azaim με μηνύματα του ISIS-K. Σύμφωνα με την Bild, το περιοδικό «Voice of Khorasan» του ISIS-K περιλαμβάνει κλήση για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Euro 2024.

Ανατριχιαστική έκκληση του ISIS για επιθέσεις

Φωτογραφίες στο περιοδικό δείχνουν ένοπλους τρομοκράτες σε γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο και drone πάνω από το στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης με απειλές για επιθέσεις.

Τα ανατριχιαστικά πόστερ

Το ISIS προκαλεί με απειλές στην Bild, ενώ γερμανικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για οργανωμένο δίκτυο τζιχαντιστών στη Δυτική Ευρώπη. Η ανησυχία αυξάνεται για επιθέσεις σε όλους τους δράστες, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικοποιημένων ατόμων και «μοναχικών λύκων».

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ