Αεροδρόμιο του Νταγκεστάν: Εντολή από τον Καντίροφ για πυροβολισμούς στο κεφάλι όσων προκαλούν αντισημιτικά επεισόδια

Αεροδρόμιο του Νταγκεστάν: Εντολή από τον Καντίροφ για πυροβολισμούς στο κεφάλι όσων προκαλούν αντισημιτικά επεισόδια

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, έχει δώσει εντολή στην αστυνομία της χώρας του να πυροβολεί διαδηλωτές που ενδέχεται να εκδηλώσουν αντισημιτικές επιθέσεις, μετά τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν. Ο Καντίροφ μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti και δήλωσε ότι όσοι συμμετάσχουν σε αυτές τις ταραχές θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν κάποιος εμποδίζει την αποχώρηση από ένα περιοχή όπου πραγματοποιείται παράνομη διαδήλωση, η αστυνομία μπορεί να προειδοποιήσει με πυροβολισμούς στον αέρα. «Αν κάποιος συνεχίζει να παραβιάζει το νόμο, τότε χρησιμοποιείστε την τέταρτη σφαίρα και πυροβολήστε στο κεφάλι! Δεν θα το ξανακάνει. Αυτή είναι η διαταγή μου», ανέφερε ο Καντίροφ.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση και την Ουκρανία για τις ταραχές στο Νταγκεστάν

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγόρησε τη Δύση και την κυβέρνηση της Ουκρανίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Νταγκεστάν. Σε συνάντηση με αξιωματούχους ασφαλείας και μέλη της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, συζητήθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση της εξωτερικής παρέμβασης. Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση και την Ουκρανία για την υποκίνηση των ταραχών στη Ρωσία. Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι εξετάστηκε η ενίσχυση των μέτρων για να αντιμετωπιστεί η εξωτερική παρέμβαση και οχετώσεις πληροφοριών, που μπορεί να προκαλέσουν αναταραχή στη χώρα. Αναλύσεις γίνονται από τη Μόσχα για τα γεγονότα στο Μαχατσκαλά, με στόχο την αποτροπή μιας επανάληψης.

«Η Ρωσία αντιμετωπίζει τις ίδιες σκιώδεις δυνάμεις»

Ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης τη Δύση και την κυβερνητική ελίτ στις Ηνωμένες Πολιτείες για την κρίση στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει τις ίδιες σκιώδεις δυνάμεις στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση της εξωτερικής παρέμβασης και των χειραγωγήσεων πληροφοριών που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στη χώρα. Η Ουκρανία αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στα γεγονότα στη Μαχατσκαλά, ενώ το Μόσχα εξετάζει την κατάσταση για να αποτρέψει τον κίνδυνο μιας επανάληψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ