Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Παπανικολάου από επίθεση 44χρονου

Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Παπανικολάου από επίθεση 44χρονου

Συνελήφθη ο 44χρονος που προκάλεσε αναστάτωση

Αναστάτωση σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όταν ένας ασθενής κατήγγειλε ότι εξύβρισε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διαταράσσοντας τη λειτουργία της υπηρεσίας. Ο 44χρονος συνελήφθηκε και θα δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Κατά την παραμονή του στο νευρολογικό ιατρείο, αντέδρασε αρνητικά σε κάθε ενέργεια των γιατρών και νοσηλευτών, εκφράζοντας ύβρεις εις βάρος τους, όπως δήλωσαν μάρτυρες.

Αργότερα, απώθησε -σύμφωνα με καταγγελίες- δύο υπαλλήλους που προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν και ρίχνοντας έναν υπολογιστή από γραφείο, χωρίς να προκαλέσει ζημιά. Έπειτα, παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα, όπου συνελήφθη ως μέτρο προφύλαξης για άλλη ποινική υπόθεση.

asthenoforo 1

Στατιστικά βίας κατά υγειονομικών υπαλλήλων

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 62% των επαγγελματιών υγείας έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας, ενώ το ποσοστό των εκτεθειμένων σε σωματική βία κυμαίνεται από 8% έως 38%. Συνήθως, οι δράστες ανήκουν στην οικογένεια των ασθενών και πρόκειται για σοβαρή παραβίαση. Για να διαδραματίσει ρόλο η Αστυνομία, το θύμα πρέπει να καταγγείλει το περιστατικό και να υποστηρίξει τη μαρτυρία με ιατροδικαστικά στοιχεία. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε πολλές χώρες η επίθεση σε γιατρούς θεωρείται σοβαρό αδίκημα, αλλά οι επαγγελματίες υγείας συνήθως αποφεύγουν τη δημοσιοποίηση των περιστατικών βίας που υφίστανται.

nososkomeio 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ