Σχέδιο για την Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων ΠΟΠ στη Θεσσαλία

Σχέδιο για την Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων ΠΟΠ στη Θεσσαλία

Η Θεσσαλία είναι μια περιοχή με πολύτιμη γεωργική γη που μπορεί να παράγει υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα. Ορισμένα από αυτά μπορούν να γίνουν αναγνωρίσιμα σήμα κατατεθέν για την περιοχή, προσδίδοντας αξία και στηρίζοντας την ανάπτυξη της γεωργίας. Πρωτοβουλίες υποστηριζόμενες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν ξεκινήσει με στόχο την πιστοποίηση 13 αγροτικών προϊόντων ως ΠΟΠ από την ευρύτερη περιοχή.

Αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν ως στόχο την ανάδειξη και πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων που θα συμβάλουν στην υποστήριξη της περιοχής και της γεωργικής παραγωγής. Υπάρχει προσπάθεια για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων, όπως το μήλο Αγιάς, τα ρεβίθια Φαρσάλων, τα κάστανα Πηλίου, και άλλα γνωστά προϊόντα ποιοτικής αξίας.

Μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται η υποβολή των αιτήσεων πιστοποίησης για τα ανωτέρω προϊόντα, που θα ενισχύσουν τη γεωργική παραγωγή στην Θεσσαλία και θα προσφέρουν νέες ευκαιρίες για τους παραγωγούς της περιοχής. Η υποστηρικτική δομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσφέρει βοήθεια και τεχνογνωσία στους εμπλεκόμενους, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη της γεωργίας και την τοπική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ