Προβλέψεις για κακοκαιρία Avgi – Τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας για τους εργαζομένους

Προβλέψεις για κακοκαιρία Avgi – Τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας για τους εργαζομένους

Ορισμένοι εργοδότες μπορεί να οφείλουν τον μισθό της ημέρας ενός εργαζομένου που δεν μπορέσει να πάει στη δουλειά του λόγω ανωτέρας βίας, όταν η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά.

xioni 7

Περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για πιθανή επιδείνωση του καιρού σε περιοχές όπως Μάνδρα-Ειδυλλία, Φυλή, Αχαρναί, Διόνυσο, Κηφισιά, Ωρωπός, Πεντέλη, Παλλήνη, Εύβοια και Βοιωτία. Οι εργοδότες πρέπει να λάβουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και να αποφεύγουν τον κίνδυνο για αυτούς, ειδικά τους απασχολούμενους σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Κείμενες διατάξεις για εργασίες σε εξωτερικούς χώρους

  • Οι εργαζόμενοι πρέπει να προστατεύονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ειδικά αν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι καρδιοπαθείς.
  • Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, εργοδοτικές δραστηριότητες πρέπει να διακοπεί για την προστασία των εργαζομένων.
  • Τονίζεται η ανάγκη να παρέχεται αναγκαίος εξοπλισμός προστασίας σε εργαζόμενους διανομείς και να γίνεται άμεση παύση εργασιών σε περίπτωση επικράτησης ακραίων καιρικών συνθηκών.

Έλεγχος και επιθεώρηση μηχανημάτων για δραστηριότητες σε καιρικές συνθήκες

Ο επιβλέπων μηχανικός πρέπει να επιθεωρεί και να ελέγχει την αντοχή και τη σταθερότητα των μηχανημάτων κατά τη διάρκεια τυχόν θεομηνίας, πριν από την επανάληψη των εργασιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ