Πρόγραμμα απασχόλησης ΔΥΠΑ για ανέργους 18-29 ετών: 7μηνη απασχόληση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Πρόγραμμα απασχόλησης ΔΥΠΑ για ανέργους 18-29 ετών: 7μηνη απασχόληση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Η δράση του ΕΣΠΑ, για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας-προεργασίας ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στο Πρόγραμμα “Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή” του ΕΣΠΑ 2021-2027. Η δράση στοχεύει στην ένταξη 25.000 ανέργων νέων στην αγορά εργασίας, με τη διάρκεια των 7 μηνών πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη την χώρα.

Οι ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 18-29 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Η αμοιβή τους είναι ο κατώτατος μισθός με πρόσθετα και ασφάλιση. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν δεν αμείβονται, αλλά συχνά αυτά τα προγράμματα οδηγούν σε μόνιμη συνεργασία μετά τη λήξη τους.

Αίτηση από επιχειρήσεις προς τη ΔΥΠΑ

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αίτηση και προσφέρουν θέσεις εργασίας. Ο έλεγχος γίνεται και κατά τη διάρκεια του προγράμματος για αποφυγή απολύσεων. Οι υποψήφιοι νέοι επιλέγονται ως κατάλληλοι με βάση τις επαγγελματικές δεξιότητες και την περιοχή κατοικίας τους. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου, με στόχο να ξεκινήσει η απασχόληση των πρώτων ωφελουμένων στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ