Πορεία στο Πολυτεχνείο στο κέντρο της Αθήνας: Εμφυτευμένη η πόλη, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Πορεία στο Πολυτεχνείο στο κέντρο της Αθήνας: Εμφυτευμένη η πόλη, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών προσέρχονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στον χώρο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας, για να εορτάσουν την 50η επέτειο της εξέγερσης. Ο χώρος έχει διακοσμηθεί με λουλούδια και ζωγραφιές επί λήθους για να τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που ανατάραξαν και αντέστηκαν για τη Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε κατάσταση εμφυτευμένης αστικής κινητικότητας εξαιτίας του κλεισίματος των κεντρικών σταθμών του μετρό και των τροποποιήσεων στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ εξαιτίας της μεγάλης πορείας που ξεκινά στις 15:00.

Αφετηρία της πορείας είναι το Πολυτεχνείο και με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00 και οι συρμοί διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Επιπλέον μεταβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την σύσταση και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά, οι ώρες και τα σημεία των συγκεντρώσεων:

ΑΔΕΔΥ: 16:30 Πλατεία Κλαυθμώνος
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ): 16:30 Προπύλαια

Κ.Ο. Αττικής ΚΚΕ: 17:00 Σταδίου & Γεωργίου Σταύρου
ΝΑΡ – νΚΑ: 13:00 Κάτω Πολυτεχνείο
ΜέΡΑ25: 15:00 Πλατεία Κλαυθμώνος
ΚΚΕ (μ-λ): 15:00 Χρήστου Λαδά & Σταδίου
Συλλογικότητες αντιεξουσιαστικού χώρου: 15:00 Πλατεία Κλαυθμώνος
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας: 14:30 Πλατεία Κλαυθμώνος
ΚΕΕΡΦΑ: 15:00 Πλατεία Κλαυθμώνος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο ίδιο πλαίσιο η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι:

louloudi

Εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για τη σημερινή επέτειο των 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι εξαιρετικά αυστηρά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 5.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας είναι σε επιφυλακή. Επιπλέον, αεροπλάνα ελικοπτέρων και drones θα παρέχουν συνδρομή μεταδίδοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχει επίσης ετοιμότητα για τη χρήση οχημάτων ρίψης νερού, γνωστών ως “Αύρες”, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί. Οι αρχές έχουν εστιάσει επίσης στην ασφάλεια της αμερικανικής πρεσβείας και πιθανών ισραηλινών στόχων, λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν επεκταθεί και στην περιοχή των Εξαρχείων λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν πρόσφατα λόγω των εργασιών για την κατασκευή του Μετρό και του θανάτου του 17χρονου Χρήστου στη Βοιωτία. Επιπλέον, η αστυνομία εστιάζει στις περιοχές της δυτικής Αττικής, όπου υπάρχει πιθανότητα ομάδες Ρομά να προκαλέσουν επεισόδια. Σύμφωνα όμως με αστυνομικές πηγές, η Αστυνομία είναι έτοιμη για όλες τις ενδεχόμενες καταστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ