Πρόγνωση Καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα 2024: Περιοχές με Βροχές και Καταιγίδες

Πρόγνωση Καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα 2024: Περιοχές με Βροχές και Καταιγίδες

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός έκανε πρόβλεψη για τον καιρό κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Αναφέρθηκε σε πιθανή καιρική αστάθεια, με προβλέψεις και εξελίξεις για κάθε ημέρα.

Για τις επόμενες ημέρες

Μεγάλη Δευτέρα: Αναμένεται καλός καιρός με μεμονωμένες βροχές στη Θράκη και ίσως στην Κρήτη. Είναι σημαντικό πως θα υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο με τιμές που μπορεί να φτάσουν μέχρι και 9 μποφόρ. Θερμοκρασίες που φτάνουν τους 28 βαθμούς Κελσίου, ειδικά στις δυτικές περιοχές που δεν επηρεάζονται από το μελτέμι.

Μεγάλη Τρίτη: Αναμένεται καλός καιρός στα Δωδεκάνησα και κάτω από τη Χίο. Σε άλλες περιοχές, αναμένονται τοπικές βροχές κατά το μεσημέρι και το απόγευμα, ειδικά στη Θράκη, τα βουνά της Μακεδονίας, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη βόρεια Κρήτη και ίσως ακόμη στις Κυκλάδες.

Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη: Αναμένονται αραιές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το πρωί στη βόρεια Κρήτη. Από το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται νέα κακοκαιρία με βροχές να επηρεάζουν κυρίως το Ιόνιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, επεκτείνονται στη δυτική Στερεά Ελλάδα αργότερα. Οι άνεμοι θα ενταθούν την Μεγάλη Τετάρτη και ακόμα περισσότερο την Μεγάλη Πέμπτη. Οι θάλασσες θα είναι ήρεμες με θερμοκρασίες που φτάνουν έως τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Παρασκευή: Αρχικά ο καιρός αναμένεται καλός, αλλά στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα είναι πιθανές συννεφιές με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το βράδυ κατά την ώρα της Περιφοράς του Επιταφίου, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τη δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Δυτική Στερεά. Αναμένονται προβλήματα στην έξοδο του Επιταφίου.

Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα: Κάποια καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν κυρίως τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας το Μεγάλο Σάββατο με τοπικές βροχές. Την Κυριακή του Πάσχα, αναμένεται επίδραση ακόμα και στο ανατολικότερο τμήμα της χώρας, με πιθανές τοπικές βροχές. Λεπτομέρειες για την πορεία του καιρού θα διαπιστωθούν στην πορεία. Αυτό το Πάσχα φαίνεται ότι θα έρθει αργότερα φέτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ