Απεργία ΜΜΜ για την Πρωτομαγιά του 2024: Αναστολή λειτουργίας σιδηροδρόμου, μετρό, τραμ και ηλεκτρικού

Απεργία ΜΜΜ για την Πρωτομαγιά του 2024: Αναστολή λειτουργίας σιδηροδρόμου, μετρό, τραμ και ηλεκτρικού

Ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς για την απεργία της ΜΜΜ για την Πρωτομαγιά του 2024

Στις γιορτές της Μεγάλης Τετάρτης, οι οδηγοί των μέσων μαζικής μεταφοράς -μεταξύ των οποίων το μετρό, το τρένο, το τραμ και ο ηλεκτρικός- ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στην απεργία που οργανώνει η ΓΣΕΕ. Στην ανακοίνωσή τους, εκφράζουν τιμή προς τους ανθρώπους που χάθηκαν στο Σικάγο και αγωνίζονται για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διεκδικούν βελτιώσεις στον τομέα. Ανάμεσα στα αιτήματά τους, αναφέρουν την άμεση ανάγκη πρόσληψης σταθερού προσωπικού, την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, τη βελτίωση του τροχαίου υλικού, καθώς και τη δικαιοσύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κηρύχθηκε από τη ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά του 2024. Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, αποδίδοντας φόρο τιμής στους εργάτες του Σικάγο που έδωσαν τη ζωή τους για τα εργατικά δικαιώματα και τη βελτίωση της ζωής. Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με σοβαρή κρίση διαβίωσης και αγώνα για αξιοπρεπή ζωή. Καλούμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για ισότητα, ανεκτικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας τη φτώχεια και την ανασφάλεια.

Ως σιδηροδρομικοί απαιτούμε και ζητάμε:

Αμέσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία.
Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Αυξήσεις στους μισθούς για αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής.
Επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα.
Αναβάθμιση του τροχαίου υλικού.
Αποκατάσταση υποδομών και εγκαταστάσεων που πλήττηκαν από καταστροφές.
Βελτιωμένες συνθήκες εργασίας.
Απολύτως δικαιοσύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς και οι σιδηροδρομικοί συνεχίζουν τον αγώνα για έναν δημόσιο, ασφαλή και ποιοτικό σιδηρόδρομο, προσκαλώντας τα μέλη τους και όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στις απεργιακές ενέργειες και συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε διάφορες πόλεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ