Σύλληψη 9 ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα

Σύλληψη 9 ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα

Αστυνομική επιχείρηση εξάρθρωσης συμμορίας, η οποία αποτελούνταν κυρίως από ανήλικους και εμπλεκόταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής, πραγματοποίησε το Τμήμα Αντιμετώπισης Παραβατικότητας Ανηλίκων. Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικοι και τρία άτομα νεαρής ηλικίας. Κατηγορήθηκαν για συσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και από περιπτώσεις για παραβάσεις σχετικά με όπλα και φωτοβολίδες. Επιπλέον, συνελήφθη ένας 27χρονος για παραβάσεις σχετικά με ναρκωτικά.

Η εκκίνηση των γεγονότων προήλθε από καταγγελία γονέων μιας ανήλικης, οι οποίοι ανέφεραν ότι η κόρη τους προμήθευετο ναρκωτικά από τη συγκεκριμένη συμμορία.

Προσήλωση στις συλλήψεις ανηλίκων – 395 συλλήψεις τις τελευταίες 15 μέρες

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η συμμορία λειτουργούσε από τον Νοέμβριο του 2023 και δραστηριοποιούνταν σε πλατείες και πάρκα του Ψυχικού, του Παπάγου και του Χαλανδρίου, όπου νέοι προμηθεύονταν ναρκωτικά μέσω συνεννοήσεων, τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων.

Δράση της συμμορίας – Ευρήματα της αστυνομίας

Τα μέλη της συμμορίας επικοινωνούσαν για τον καθορισμό αρμοδιοτήτων, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές συνομιλίας. Χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα και ειδικές λέξεις στις συνομιλίες τους για τις ποσότητες ναρκωτικών και τα χρηματικά ποσά. Ο διαχειριστής ήτανένας 16χρονος, ο οποίος ενημερώνονταν για τα κέρδη από τις πωλήσεις και τις κινήσεις των μελών. Κατά τη διάρκεια των σωματικών έρευνών και των έρευνών στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν ναρκωτικά, όπλα, χρήματα και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τη δραστηριότητά τους.

dias 8

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ