Παραβάσεις και πρόστιμα του ΚΟΚ το 2023: Οδηγός έτρεχε με 250 χλμ/ώρα από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη

Παραβάσεις και πρόστιμα του ΚΟΚ το 2023: Οδηγός έτρεχε με 250 χλμ/ώρα από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη

Ενώ οδηγούσε με μια εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα που έφτασε μέχρι τα 251 χιλιόμετρα την ώρα από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη, έπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών της Τροχαίας ο οδηγός, ο οποίος αμέσως συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Σύμφωνα με βίντεο της Τροχαίας, φαίνεται επίσης και η συμπεριφορά άλλων οδηγών που παραβιάζουν το όριο ταχύτητας σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπως στους λεωφόρους Ποσειδώνος, Βουλιαγμένης, Συγγρού, προκειμένου να “πιαστούν” από το ραντάρ να κινούνται με πάνω από τα διπλάσια των οριζόμενων χιλιόμετρα από το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ) σε αυτά τα σημεία. Το υλικό από το ανωτέρω εξαιρετικά επικίνδυνο περιστατικό, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος συνόδευσε την ανάρτησή του με το ακόλουθο μήνυμα:

“Η οδική ασφάλεια είναι ένδειξη σεβασμού στη ζωή και η τήρηση του ΚΟΚ αποτελεί ένδειξη σεβασμού προς τον συνάνθρωπο μας. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί συνεχείς και διεξοδικούς ελέγχους, με σκοπό την προστασία των οδηγών και των πεζών. Πρόσφατα, εντοπίστηκε οδηγός να οδηγεί με ταχύτητα 251 χλμ/ώρα. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Οι προβλεπόμενες κυρώσεις επιβλήθηκαν και στους υπόλοιπους παραβάτες. Η ρητή οδηγία προς την ΕΛ.ΑΣ. είναι η μηδενική ανοχή στην παραβίαση του ΚΟΚ και σε κάθε μορφή παραβάτικότητας. Οι έλεγχοι αυξάνονται συνεχώς, καθώς αυξάνονται και οι επιβεβαιωμένες παραβάσεις“.

astinomia

484 συλλήψεις και 4.116 παραβάσεις ΚΟΚ σε μία ημέρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ελέγχθηκαν συνολικά 20.925 άτομα και 15.673 οχήματα. Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων:

  • προσήχθησαν 958 άτομα,
  • συνελήφθησαν 484 άτομα για διάφορα αδικήματα,
  • εντοπίστηκαν 4.116 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • ακινητοποιήθηκαν 101 οχήματα και
  • κατασχέθηκαν 3 οχήματα.

Συγκεκριμένα, σε ελεγχόμενη δράση στη Δυτική Αττική, ελέγχθηκαν 803 άτομα, συνελήφθησαν 4 άτομα και εντοπίστηκαν 79 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. Επιπλέον, στην περιοχή της Κηφισιάς ελέγχθηκαν 58 άτομα και 29 οχήματα, προσήχθησαν 2 άτομα και καταγράφηκαν 42 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας ελέγχθηκαν 9 άτομα. Επιπλέον, στην Κεντρική Μακεδονία, στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού Πιερίας, ελέγχθηκαν 462 άτομα, προσήχθησαν 12 άτομα, συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά, ενώ εντοπίστηκαν 141 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 2 ίσως μετά από έλεγχο υγείας και 1 για παράνομη διαμονή σε κοινόχρηστο χώρο, με ακινητοποίηση 2 οχημάτων.

Επιπλέον, ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, σε περιοχές με αυξημένο εγκληματικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ