Ο Διοικητής του ΑΤ της Ζακύνθου κρατείται στις φυλακές του Κορυδαλλού για υπόθεση δωροληψίας

Ο Διοικητής του ΑΤ της Ζακύνθου κρατείται στις φυλακές του Κορυδαλλού για υπόθεση δωροληψίας

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της Ζακύνθου κρατήθηκε υπό κράτηση καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο του νησιού αποφάσισε να τον προφυλάκισει. Ο αξιωματικός κατηγορείται για δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ακολούθησε μετά από διχογνωμία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Η υπόθεση ξεκίνησε λόγω καταγγελιών επιχειρηματιών που έχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Λαγανά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο αξιωματικός απαιτούσε και δέχονταν χρηματικά ποσά για να μην πραγματοποιεί συχνούς ελέγχους στα καταστήματά τους και να μην τιμωρούνται για παραβάσεις. Έτσι, εξασφαλίζοντας την ανεμπόδιστη και συνεχή λειτουργία των καταστημάτων.

Ανάλογα με τις καταγγελίες, ο αξιωματικός συνεργαζόταν με ιδιώτη επιχειρηματία και εκτελούσε ελέγχους σε καταστήματα άλλων επιχειρηματιών του νησιού με εντολή του. Επιπλέον, ο επιχειρηματίας προκαλούσε εκβιασμούς σε βάρος τους με τη βοήθεια τρίτων προσώπων.

Η προανακριτική έρευνα εξακρίβωσε τις καταγγελίες, συλλέγοντας τα αναγκαία στοιχεία και εφαρμόζοντας ειδικές ανακριτικές τεχνικές. Επιπλέον, λήφθηκαν μέτρα προστασίας και παρακολούθησης για την ασφάλεια του αξιωματικού.

syllipsi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ