Νέο Ηράκλειο 16χρονη: Επέμβαση της εισαγγελίας για τον τραυματισμό της

Νέο Ηράκλειο 16χρονη: Επέμβαση της εισαγγελίας για τον τραυματισμό της

Η 16χρονη, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Νέο Ηράκλειο, νοσηλεύεται ακόμα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου “Γεννηματάς”. Στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Mega, παρουσιάζεται η άγρια σύγκρουση μεταξύ μιας ομάδας ανθρώπων και αστυνομικών. Φορώντας κουκούλες και κράνη, τρέχουν στην οδό Νεότητος. Η αστυνομία αντιδρά με φωτοβολίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Η κοπέλα έχει τραυματιστεί και φαίνεται να βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, με περαστικούς να προσπαθούν να της παράσχουν βοήθεια. Οι κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν το συμβάν και είδαν την κοπέλα να είναι τραυματισμένη.

Μια επίσκεψη και κατάθεση από την ίδια την κοπέλα θα είναι αποφασιστικής σημασίας, ενώ ολοκληρώνεται η έρευνα που έχει ξεκινήσει, με εξέταση φωτογραφιών και βίντεο από το σημείο. Ο Γιάννης Οικονόμου επισημαίνει ότι οι αστυνομικοί δεν συμμετείχαν στον τραυματισμό της 16χρονης. “Η ΕΛΑΣ δεν εμπλέκεται στον τραυματισμό της κοπέλας, αντίθετα, αστυνομικός και πολίτες της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν τον ΕΚΑΒ. Κατά την προσπάθεια παροχής των πρώτων βοηθειών, μια άλλη ομάδα αντεξουσιαστών επιτέθηκε έντονα στην ΕΛ.ΑΣ”, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Διαθέσιμο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει ότι οι αστυνομικοί βρήκαν το κορίτσι και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Παρόλα αυτά, υπάρχει βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης που θα βοηθήσει στην ανάκριση της υπόθεσης. Όλα ξεκίνησαν τη νύχτα του Σαββάτου με μια αντιφασιστική συναυλία στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν περιπολία, καθώς υπήρχαν αναφορές για προκλητικές ενέργειες αγνώστων που είχαν διαπράξει ζημιές σε καταστήματα. “Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, βρέθηκε το κορίτσι με την κεφαλή της αιμόφυρτη και προσήγαγαν τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Διαφόρων μέσων αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη”, αναφέρει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την 16χρονη

Με ανακοίνωσή της, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαψεύδει τη συμμετοχή της στον τραυματισμό της κοπέλας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι αστυνομικοί ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. που πραγματοποίησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό αγνώστων ατόμων που προηγουμένως είχαν διαπράξει ζημιές σε ένα κατάστημα και τραυμάτισαν δύο άτομα, δέχτηκαν ανεξήγητη επίθεση από περίπου 50 άτομα στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου. “Οι προαναφερθέντες άνθρωποι, με τα χαρακτηριστικά τους καλυμμένα, επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια και στη συνέχεια διέφυγαν, ενώ οι αστυνομικοί δεν χρησιμοποίησαν τον εξοπλισμό τους”, αναφέρεται. “Όταν οι αστυνομικοί καθόρισαν ότι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα, γάντια, μάσκα και κουκούλα βρισκόταν στο έδαφος, συνειδητοποίησαν ότι είχε τραυματιστεί στο κεφάλι. Καθώς προσπαθούσαν να της παράσχουν πρώτες βοήθειες, ομάδα 100-150 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και έχοντας μαζί τους μπαλάκια, ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια και άλλα αντικείμενα, επιτέθηκαν ξανά στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν υλικές ζημιές σε 2 υπηρεσιακά οχήματα και τραυματισμός 2 αστυνομικών”, αναφέρει η ανακοίνωση. Οι αστυνομικοί απάντησαν στην επίθεση και τα άτομα διέφυγαν, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρος που μετέφερε τη γυναίκα σε νοσοκομείο, παρέα με τους αστυνομικούς. “Μετά από ιατροδικαστή εξέταση στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι είναι 16 ετών και συνελήφθη για τη συμμετοχή της στην επίθεση. Αργότερα αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα. Η προανάκριση περαιτέρω διενεργειται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ενώ εκτελείται και μια προκαταρκτική διοικητική έρευνα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ