Οι καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη το 2023: Η Ελλάδα μέσα στους top 5

Οι καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη το 2023: Η Ελλάδα μέσα στους top 5

Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν τις επιλογές των ταξιδιωτών είναι η ποιότητα-τιμή και οι καιρικές συνθήκες. Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από το ΙΝΣΕΤΕ, που εξετάζει την ταξιδιωτική συμπεριφορά και τις οικονομικές συνθήκες σε 13 χώρες, δείχνει ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων της GWI, οι καταναλωτές από πολλές χώρες εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια, με το εσωτερικό ταξίδι στην παραλία ή σε θέρετρο να είναι η δημοφιλέστερη επιλογή. Στις κεντρικές χώρες της Ευρώπης, οι διακοπές στο εξωτερικό είναι πιο δημοφιλείς από τις εσωτερικές. Ωστόσο, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους top 5 προορισμούς της Μεσογείου σε όλες τις αναλυθείσες αγορές.

Σε σύγκριση με το 2019, η Ελλάδα έχει αυξήσει την προτίμηση των ταξιδιωτών από χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Σουηδία. Επίσης, βρίσκεται στις top 10 επιλογές των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και άλλες αγορές. Τα οικονομικά στοιχεία και ο πληθωρισμός της χώρας καθορίζουν τη διάθεση των ταξιδιωτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ