Οι κορυφαίοι προορισμοί ταξιδιού: Η Ελλάδα εκθρόνισε ξανά

Οι κορυφαίοι προορισμοί ταξιδιού: Η Ελλάδα εκθρόνισε ξανά

 

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση στη λίστα των καλύτερων ταξιδιωτικών προορισμών στον κόσμο, σύμφωνα με το Condé Nast Traveller. Το περιοδικό αναδεικνύει ειδικά την Αθήνα και οκτώ ελληνικά νησιά. Στη λίστα αυτή των 19 κορυφαίων χωρών για διακοπές που δημοσιεύτηκε στα ετήσια βραβεία Readers’ Choice Awards συμμετείχαν πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα. Η Ιαπωνία κατακτά την πρώτη θέση ως η κορυφαία χώρα για διακοπές.

Για το 2024, ο κορυφαίος προορισμός είναι η Ιαπωνία, αναδεικνύοντας την ως τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο προορισμό για τη γενιά Gen Z. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας, με την Ιταλία δεύτερη. Και οι δύο χώρες προσπαθούν να ελέγξουν τον υπερτουρισμό. Η Ευρώπη κυριαρχεί στη συγκεκριμένη λίστα, με την Ελλάδα και την Ιρλανδία να βρίσκονται στις υψηλές θέσεις.

Η Ελλάδα στην τρίτη θέση της λίστας

Το Condé Nast Traveller αναφέρεται στην αντίληψη των ταξιδιωτών για την Ελλάδα, με έμφαση στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και τα όμορφα νησιά. Αναφέρει τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και την Κρήτη, καθώς και τις διάφορες άλλες επιλογές όπως Πάρο, Ύδρα, Ζάκυνθο, Ίο και Τήνο. Η Αθήνα επίσης βρίσκεται στο επίκεντρο, αναδεικνύοντας την ως μία από τις πιο δημοφιλείς πρωτεύουσες της Ευρώπης με την ανανεωμένη πολιτιστική ζωή της. Το ταξίδι στα Ζαγοροχώρια προτείνεται ως μια αργή περιπέτεια εκτός των τουριστικών περιοχών.

Οι κορυφαίες 19 χώρες σύμφωνα με το Condé Nast Traveller:

1. Ιαπωνία

2. Ιταλία

3. Ελλάδα

4. Ιρλανδία

5. Νέα Ζηλανδία

6. Ισπανία

7. Πορτογαλία

8. Νορβηγία

9. Ελβετία

10. Τουρκία

11. Αυστραλία

12. Ισλανδία

13. Κροατία

14. Γερμανία

15. Ηνωμένο Βασίλειο

16. Νότια Αφρική

17. Αυστρία

18. Σρι Λάνκα

19. Γαλλία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ