Κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι: Οδύνη στην κηδεία του αστυνομικού

Κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι: Οδύνη στην κηδεία του αστυνομικού

Κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι: Αποφασίστηκε η προφυλάκιση του εργολάβου

      

         
         

Πόνος, θλίψη, καρδιές που ραγίζουν και μια μεγάλη αναρωτιά για το γιατί κυριάρχησαν κατά την κηδεία του δυστυχούς 31χρονου αστυνομικού, Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας στα Γρεβενά, το μεσημέρι του Σαββάτου (20-4-24). Την ίδια στιγμή, ο εργολάβος της οικοδομής κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο αστυνομικός, που εργαζόταν ως εργάτης στην κατασκευή, καταπλακώθηκε από κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά. Ο εργολάβος, που κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης, κρίθηκε προφυλακιστέος. Στα Γρεβενά, εκατοντάδες φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς, άρχισαν να χειροκροτούν τον αστυνομικό που άφησε τη ζωή τόσο πρόωρα και άδικα.

         
         

Δεκάδες στεφάνια στόλισαν την Εκκλησία από νωρίς, με την επιθυμία της οικογένειας να δοθούν τα χρήματα στο γηροκομείο Γρεβενών αντί για στεφάνια. Μεταξύ αυτών, παρευρέθηκαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής της Αμεσης Δράσης Αττικής και πολλά συνδικαλιστικά σωματεία της χώρας.

         
         

 

         

Προφυλακισμός εργολάβου

         

Μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή του Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου κατέρρευσε, κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο αστυνομικός που εργαζόταν στις εργασίες έχασε τη ζωή του ενώ ένας 33χρονος εργάτης από τη Γεωργία τραυματίστηκε σοβαρά. Ο εργολάβος κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Άλλοι 8 εργαζόμενοι συνελήφθησαν από την αστυνομία για παραβίαση κανόνων οικοδόμησης, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας του Πειραιά.

         

Η αστυνομία ετοιμάζεται να διεξάγει ένορκη διοικητική εξέταση με τις μαρτυρίες των εργατών, ενώ υπό εξέταση βρίσκεται η υπόθεση και από τον αρμόδιο φορέα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

         

Πηγή: iefimerida.gr

         
      

          

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ