Καταγγελίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: Πωλούσε τα βρεφικά είδη από δωρεές

Καταγγελίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: Πωλούσε τα βρεφικά είδη από δωρεές

Οι έρευνες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και τα συγγενικά του πρόσωπα συνεχίζονται, με τις Αρχές να εξετάζουν διάφορες κατηγορίες, όπως εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρώην εθελοντές αποκάλυψαν ότι ο Πολυχρονόπουλος παρέλαβε δωρεές και ανακατευόταν στη δράση του.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αποστέλλει ατομικά να αγοράζουν βρεφικά είδη από πακιστανικά καταστήματα με έκπτωση, αντί για δωρεάν όπως αναμενόταν.

Έπαιρνε δωρεές και τα πουλούσε

Αποκαλύψεις πρώην εθελοντών αποκαλύπτουν ότι τα βρεφικά είδη αντί να διανέμονται δωρεάν, πωλούνταν σε μίνι μάρκετ πακιστανών. Ένα παράδειγμα αναφέρει περίπτωση μητέρας που ζήτησε βοήθεια από τον Πολυχρονόπουλο, αλλά η οικογένειά της την έστειλε να αγοράσει βρεφικό γάλα από κατάστημα των Πακιστανών, προσφέροντάς την έκπτωση.

Δυσβάσταχτη πραγματικότητα

Πρώην εθελοντές αποκαλύπτουν περιστατικά όπου τα διανεμόμενα φαγητά και ρούχα που δέχονταν δεν χρησιμοποιούνταν επαρκώς. Τα άγαλμα και τα έργα του φιλάνθρωπου αμφισβητούνται από καταγγελίες για απαίτηση χρημάτων σε φακελάκια και προσωπικούς λογαριασμούς.

Πλυντήριο χρημάτων σε όλο το φάσμα

Υπάρχουν αναφορές ότι ο Πολυχρονόπουλος συγκεντρώνει χρήματα από διάφορες πηγές, ακόμη και σε κηδείες, καθώς επίσης προσπάθησε να αυξήσει τις συνδρομές για τις κοινωνικές του δραστηριότητες. Αντιλήψεις για προσωπικό όφελος που αναλώνουν τα μέσα που συγκεντρώνονται για την ενίσχυση αυτών που έχουν ανάγκη φαίνεται να υφίστανται.

Πολιτικές προσφορές και στο επίπεδο της πολιτικής

Κοντινοί φίλοι αποκαλύπτουν πως ο Πολυχρονόπουλος αντίκειται σε πολιτικές προσφορές για εκλογικές υποψηφιότητες, υπαινίσσεται ότι μπορεί να αξιοποιήσει τη δημοσιότητά του για πολιτικοποίηση, ακόμα και να ζητήσει επιβολή απολαβών.

Το σχόλιο της Έφης Θώδη

Η τραγουδίστρια Έφη Θώδη αναφέρθηκε στη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και ανέφερε πως είχε στενή επαφή μαζί του. Αναγνωρίζοντας την κοινωνική δράση του, παράλληλα όμως ρίχνει σκιές στο παρελθόν του και στην εξέλιξη των γεγονότων που αποκαλύπτονται.

Για να συγκεντρώσει χρήματα για την κοινωνική κουζίνα, ο Πολυχρονόπουλος διέπραξε απάτη που περιελάμβανε τη μεταφορά των χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς εταιρειών παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, με αποτέλεσμα να κερδίσει περίπου 600.000 ευρώ.

Εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του και των συγγενών του, ο Πολυχρονόπουλος φαίνεται ότι προτιμούσε επίσης να παίρνει χρήματα σε φακελάκια, προκειμένου να τα μοιράζει ο ίδιος σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ένα από τα παραδείγματα αυτής της δράσης είναι η ανακοίνωση φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας από το Facebook στις 27/3/2022, στην οποία παρέθετε τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού με δικαιούχο μια εθελόντρια και προσεκτική επιλογή περίπου του πού θα σταλούν τα χρήματα για την αποστολή οικονομικής βοήθειας.

“Φακελάκι με χρήματα για να δοθούν σε οικογένειες και παιδιά που περνούν τα σύνορα. Δεν έχει σημασία το ποσό, αυτά τα φέρνετε και τα βάζετε σε κλειδωμένο κουτάκι που θα ανοιχτεί στα σύνορα. Τα φέρνετε στη Μ. Αλεξάνδρου 199, Κεραμεικός, κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ