Εύβοια: Απελπισία για την κακοκαιρία Elias – Πλημμύρισαν σπίτια οι κάτοικοι

Εύβοια: Απελπισία για την κακοκαιρία Elias – Πλημμύρισαν σπίτια οι κάτοικοι

Η κακοκαιρία Elias πλήττει με ανελέητη ορμή την Εύβοια από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (27/9). Ειδικότερα, η Βόρεια Εύβοια βρίσκεται στο επίκεντρο των έντονων κακοκαιρικών φαινομένων, με υψηλά ποσοστά βροχόπτωσης να παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Συναγερμός για υπερχείλιση ποταμού στη Βόρεια Εύβοια

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής καταγράφηκαν στην Βατερή με 260 χιλιοστά, στην Ιστιαία με 226 χιλιοστά και στη Μακρυκάπα με 203 χιλιοστά. Επιπλέον, σύμφωνα με το evima.gr, έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε περιοχές όπως η Αιδηψός, το Μαντούδι, οι Ροβιές και άλλες. Στα Λουτρά Αιδηψού, για παράδειγμα, οι ορμητικές πλημμύρες έχουν καταστρέψει περιουσίες και σπίτια.

Οι κάτοικοι βιώνουν την απελπισία μετά την καταστροφή που έχει επαναληφθεί για μία ακόμα φορά. Ειδικότερα, η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι της Βόρειας Εύβοιας, το οποίο έχει πλημμυρίσει μετά την υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης. Ένας κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο evima.gr: “Η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική, όλα έχουν πλημμυρίσει από τον ποταμό. Πρόλαβα να εγκαταλείψω το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου δεν τα κατάφερε. Το σπίτι της έχει πλημμυρίσει και για να σωθεί ανέβηκε στον πάνω όροφο”.

Στη Βόρεια Εύβοια έχουν σημειωθεί ισχυρές βροχοπτώσεις και έντονες κεραυνοβόλιες, με αποτέλεσμα την πλημμύρα των σπιτιών. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και στη γύρω περιοχή. Επιπλέον, έχουν παρουσιαστεί μικρές κατολισθήσεις, αν και περιορισμένου μεγέθους και ζημιάς.

125 κλήσεις στην Εύβοια από την Πυροσβεστική

Συνολικά, στην περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 10.495 κλήσεις από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως και την παρούσα ημέρα. Ειδικότερα για σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας “Elias”, έχουν γίνει 168 κλήσεις, με 125 από αυτές να προέρχονται από την Εύβοια. Οι κλήσεις αφορούν κυρίως σε αντλήσεις υδάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ