Επεισόδια στη Λάρισα – Μητσοτάκης: Βίαιη επίθεση στην ομάδα ΔΙΑΣ με πέτρες, τούβλα και καδρόνια

Επεισόδια στη Λάρισα – Μητσοτάκης: Βίαιη επίθεση στην ομάδα ΔΙΑΣ με πέτρες, τούβλα και καδρόνια

Ένα βίντεο από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Λάρισα και δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει αίσθηση. Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να προειδοποιεί τους συναδέλφους του ότι θα επιχειρήσουν εναντίον του πλήθους και ότι θα υπάρξουν επεισόδια. Συγκεκριμένα, ακούγεται να λέει τα εξής: «Θα μπούμε μέσα στο πλήθος. Θα ταράξουμε αυτούς. Και τίποτα να μην γίνει, θα υπάρχει βία. Θα μπούμε μέσα στο πλήθος, εντάξει;». Δεν είναι γνωστές οι εντολές που έχει λάβει ο αστυνομικός από τους ανώτερους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν λίγο πριν αρχίσουν τα άγρια επεισόδια έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 24 άτομα και να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονταν πολλά άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και πέταγαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε επίθεση με πέτρες, τούβλα και καδρόνια, με αποτέλεσμα μία μηχανή να πέσει στο έδαφος, και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να χρησιμοποιήσουν χημικά για να απομακρύνουν τους άγνωστους που τους επιτέθηκαν. Η ένταση διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τα επεισόδια

Χθες (10/9) απόγευμα, στη Λάρισα, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συγκεντρώθηκε ένας αριθμός ατόμων, μερικά από τα οποία επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας καπνογόνα και άλλα βαριά αντικείμενα. Έξι (6) αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες. Για να απωθηθούν αυτά τα άτομα, οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ενδεδειγμένα μέσα και πραγματοποίησαν 26 προσαγωγές, από τις οποίες 7 οδηγήθηκαν σε σύλληψη. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 2 ακόμα άτομα που αναζητούνται.

Έχει ήδη εκδοθεί προκαταρκτική διοικητική έρευνα από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών, που καταγράφονται σε βίντεο που αναπαράγονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα.

mat 4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ