Έλληνας σκιέρ από Βουλγαρία: Βρέθηκε νεκρός μετά από χιονοστιβάδα

Έλληνας σκιέρ από Βουλγαρία: Βρέθηκε νεκρός μετά από χιονοστιβάδα

Ένας Έλληνας σκιέρ έχασε τη ζωή του αφού καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο Μπόροβετς της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η τραγωδία συνέβη στην περιοχή Markudjik 3, μετά την καταπλάκωση μιας ομάδας Ελλήνων σκιέρ και snowboarders. Αρχικά, ένας Έλληνας είχε αναφερθεί ως αγνοούμενος, αλλά κατόπιν βρέθηκε η σορός του.

Ανακαλύφθηκε η σορός του Έλληνα σκιέρ που είχε θαφτεί κάτω από τη χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

Σύμφωνα με το Novinite, ο αγνοούμενος σκιέρ βρέθηκε νεκρός μετά τη χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι η ομάδα κατέβηκε από το πιο απότομο σημείο της πλαγιάς, ενώ επιχείρηση έρευνας ολοκληρώθηκε εντός των ίδιων πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον Stefan Hristov, ένας συμμετέχων στη διάσωση, η ομάδα δεν φαίνονταν προετοιμασμένη καθώς δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό για χιονοστιβάδα, ενώ κάποια μέλη είχαν κινηθεί σε επικίνδυνο έδαφος. Ο διευθυντής της υπηρεσίας ορεινής διάσωσης, Emil Neshev, εξέφρασε την άποψη ότι αυτό το περιστατικό σχετίζεται με το γεγονός ότι η πίστα Markudjik 3 δεν ήταν λειτουργική την ώρα που έγινε η κατάβαση της ομάδας.

Επιπλέον, αναφορές αναφέρουν ότι παρά τις προσπάθειες διάσωσης, ένα άτομο έμεινε θαμμένο κάτω από τη χιονοστιβάδα. Μια ομάδα 15 διασωστών βουνού με σκυλιά έρευνας επιχειρεί να εντοπίσει τα ίχνη του αγνοούμενου ανάμεσα στα ερείπια. Εκτιμάται ότι η χιονοστιβάδα είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ