Έλληνας σκιέρ στη Βουλγαρία: Οι τραγικές στιγμές του Κωνσταντίνου

Έλληνας σκιέρ στη Βουλγαρία: Οι τραγικές στιγμές του Κωνσταντίνου

Έλληνας σκιέρ στη Βουλγαρία: Ο τραγικός θάνατος του Κωνσταντίνου Μομτσή σημειώθηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου απόγευμα.

Οι τελευταίες στιγμές του 36χρονου σκιέρ Κωνσταντίνου Μομτσή και η στιγμή που η παρέα του παρασύρεται από τη φονική χιονοστιβάδα, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία, αποτυπώνονται σε βίντεο. Οι εικόνες κόβουν την ανάσα, καθώς διακρίνεται ένα μεγάλο λευκό «κύμα» να καταπλακώνει τον σκιέρ. Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου, με τους τρεις φίλους να παρασύρονται και τον άτυχο Κωνσταντίνο να μην καταφέρνει να σωθεί. Οι φίλοι του που διασώθηκαν προσπαθούν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς είναι αργά.

Η χιονοστιβάδα αν και είχε μήκος περίπου 150 μέτρα δεν αντιλήφθηκαν έγκαιρα. Οι τέσσερις φίλοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και παρασύρθηκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο φίλος του 36χρονου θύματος καταγγέλλει στο Mega πως δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας ή καμία ειδοποίηση από το χιονοδρομικό κέντρο σχετικά με την επικίνδυνη πλαγιά του Μπόροβετς. Η σύζυγος ενός από τους τρεις επιζώντες επισημαίνει ότι η περιοχή όπου συνέβη η χιονοστιβάδα ήταν ανοιχτή πίστα για το κοινό.

Η παρέα των τεσσάρων ξεκίνησε το ταξίδι τους για τη Βουλγαρία το Σάββατο βράδυ. Όλοι είχαν εξοπλιστεί κατάλληλα για τις διακοπές τους στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς. Ήταν κάτι που έκαναν συχνά. Για πάνω από δέκα χρόνια, ασχολούνταν με την ορειβασία και τα χειμερινά αθλήματα. Κανείς δεν θα περίμενε πως η εκδρομή τους θα είχε τελείως διαφορετικό τέλος. Η κηδεία του από τη Φλώρινα έγινε πριν από 12 ημέρες.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ