Διμοιρίες των ΜΑΤ αρνήθηκαν να μεταβούν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού για το ματς με τη Μακάμπι Χάιφα

Διμοιρίες των ΜΑΤ αρνήθηκαν να μεταβούν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού για το ματς με τη Μακάμπι Χάιφα

Η οργή για τον τραυματισμό του συναδέλφου τους από χούλιγκανς του Ολυμπιακού οδήγησε τις διμοιρίες των ΜΑΤ σε μια αντίδραση χωρίς προηγούμενο. Αρνήθηκαν να μεταβούν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για το ματς του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα, προκειμένου να διαφυλάξουν την τάξη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στη συνέχεια, έλαβαν εντολή να μεταβούν στην έδρα τους στο Γουδί. Το γήπεδο αναμένεται να φιλοξενήσει 800 Ισραηλινούς φιλάθλους, ενώ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην Παλαιστίνη με πανό και σημαίες στο γήπεδο.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κάλεσε τον κόσμο της ομάδας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στη συμπεριφορά του στον αποψινό αγώνα. Υπενθυμίζει πως ο αγώνας χαρακτηρίζεται “υψηλού κινδύνου” από την UEFA, η οποία θα είναι αυστηρή σε περίπτωση παραβάσεων. Η ΠΑΕ αναφέρει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον αυτών που θα ζημιώσουν την ομάδα με τη συμπεριφορά τους.

Αναλυτική ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

“Φίλοι του Παναθηναϊκού,

Η ομάδα μας δίνει απόψε μία καθοριστική αναμέτρηση στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa League, με αντίπαλο την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα, την οποία υποδέχεται στο “Απόστολος Νικολαΐδης” στις 7.45 μ.μ.. Έναν αγώνα που θα μας οδηγήσει στην ευρωπαϊκή παρουσία και τον προσεχή Φεβρουάριο! Για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα και η πρόκριση, χρειάζεται η συμπαράσταση σας! Αλλά προσοχή: ο αποψινός αγώνας είναι χαρακτηρισμένος υψηλού κινδύνου από την UEFA, γι’ αυτό και υπάρχει και παρατηρητής ασφαλείας από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Επιπλέον, η ιδιομορφία της αναμέτρησης λόγω του αντιπάλου φέρνει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία. Αυτό σημαίνει απαγόρευση καπνογόνων, βεγγαλικών, κροτίδων, πανών με πολιτικά μηνύματα και λάιζερ εντός του γηπέδου, ενώ απαγορεύεται κάθε παράνομη συμπεριφορά που θα θέσει σε κίνδυνο την ομάδα μας. Η UEFA είναι πολύ σχολαστική και σε περίπτωση παραβάσεων, η τιμωρία για την ομάδα μας θα είναι πιθανή. Επιπλέον, η ΠΑΕ “…θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων εντοπιστούν να ζημιώνουν την ομάδα με τη συμπεριφορά τους.

Υπεύθυνες οδηγίες προέλευσης των φιλάθλων στο γήπεδο:

-Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 16:45.
-Οι θύρες 8, 9, 10, 11, 12 που βρίσκονται επί της οδού Τσόχα, θα παραμείνουν κλειστές από τις 18:00 έως τις 18:45.
-Μετά τη λήξη του αγώνα οι φίλαθλοι που θα βρίσκονται στις θύρες 8,9,10,11,12 θα αποχωρήσουν από τον πεζόδρομο της Φιλήμονος.
-Ο σωματικός έλεγχος των φιλάθλων κατά την είσοδο στις θύρες του γηπέδου θα γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Υπάρχουν έξι σημεία προελέγχου για τον έλεγχο των εισιτηρίων και της ταυτότητας, οργανωμένα ως εξής:

Προέλεγχος 1: Αρματολών και Κλεφτών & Παναθηναϊκού

Προέλεγχος 2: Φιλήμονος & Τσόχα

Προέλεγχος 3: Τσόχα & Π. Κυριακού (επί της Τσόχα)

Προέλεγχος 4: Π. Κυριακού & Τσόχα (επί της Π. Κυριακού)

Προέλεγχος 5: Π. Κυριακού & Λ. Αλεξάνδρας

Προέλεγχος 6: Παναθηναϊκού & Λ. Αλεξάνδρας

Οι κάτοχοι εισιτηρίων των θυρών 13-14 θα διέρχονται αποκλειστικά από τους Προελέγχους 1 & 6 και οι κάτοχοι εισιτηρίων των θυρών 8-9-10-11-12 θα διέρχονται από τους Προελέγχους 2 & 3. Οι κάτοχοι εισιτηρίων της θύρας 7 θα διέρχονται από τον Προέλεγχο 4, ενώ ο Προέλεγχος 5 δεν θα λειτουργεί από 17:00 έως 18:00. Στις θύρες 1-2-3-3Β-5 ο έλεγχος θα γίνεται αποκλειστικά εντός των θυρών.

Ο Παναθηναϊκός μαζί με εσάς μπορεί να έχει ακόμα αρκετές επιτυχημένες ευρωπαϊκές βραδιές. Για να ζήσουμε, όπως αρμόζει στο σύλλογό μας ως κορυφαίο εκπρόσωπο της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οφείλουμε όλοι μας να προστατεύσουμε το σπίτι μας. Πάμε όλοι μαζί!”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ