Αποτέλεσμα Αστυνομικής Επιχείρησης για την Κατάργηση της Διακίνησης Ναρκωτικών στην Κέρκυρα

Αποτέλεσμα Αστυνομικής Επιχείρησης για την Κατάργηση της Διακίνησης Ναρκωτικών στην Κέρκυρα

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 10 ατόμων που απασχολούνταν σε συστηματική διακίνηση κοκαΐνης στην Κέρκυρα, ενώ εντοπίστηκαν και άλλα 9 άτομα που συνεργάζονταν μαζί τους.

Η επιχείρηση που οδήγησε στην κατάργηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται και ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2020 για ληστείες. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποκαλύψουν πλήρως τη δραστηριότητα της σπείρας μετά από μεγάλη και συστηματική έρευνα.

Ηγετικά Στελέχη της Οργάνωσης

Ως ηγετικά στελέχη κατηγορούνται ένας 38χρονος Αλβανός ως «αρχηγός» και μια 45χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τη διακίνηση κοκαΐνης. Εννέα ακόμη άτομα κατηγορούνται ως συνεργοί τους, ενώ 26 άτομα περιλαμβάνονται στη δικογραφία ως αγοραστές ναρκωτικών ουσιών. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης, όπλο, 5.600 ευρώ, 2 αυτοκίνητα και 8 κινητά τηλέφωνα.

Οικονομικό Όφελος

Η ενεργότητα της ομάδας εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 1,5 κιλό κοκαΐνης, με συνολικό οικονομικό όφελος που ανέρχεται στις 95.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

elas1 4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ