Ανεύρεση εγκαταλειμμένου σκάφους στην Παλαιοχώρα για τη διάσωση μεταναστών στην Κρήτη

Ανεύρεση εγκαταλειμμένου σκάφους στην Παλαιοχώρα για τη διάσωση μεταναστών στην Κρήτη

Την Κυριακή (24/09), πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τη διάσωση μεταναστών που βρέθηκαν σε ένα ακυβέρνητο σκάφος στη θάλασσα, κοντά στην Παλαιοχώρα, νοτιοανατολικά της Κρήτης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει ακαθόριστος, ωστόσο οι εκτιμήσεις κυμαίνονται ανάμεσα σε 22 και 32 άτομα.

Το ακυβέρνητο σκάφος εντοπίστηκε από ένα φορτηγό πλοίο και αμέσως συνδράματαν τους επιβαίνοντες, οι οποίοι ανήρτησαν σε πλωτό ασφαλές σκάφος του Λιμενικού για να τους μεταφέρουν σε ασφάλεια. Στην περιοχή συνέρχθηκαν 5 επιπλέον πλοία για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης. Οι μετανάστες, από τους οποίους περιλαμβάνονται 19 άνδρες και 3 αγόρια, μετεφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι «Τηγάνι» της Παλαιοχώρας, όπου τους παρασχέθηκαν άμεσες βοήθειες. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή 77 ναυτικών μιλίων δυτικά της Παλαιοχώρας, με τον Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λιμενικού να αναλαμβάνει τον συντονισμό.

Φιλοξενία στο λιμάνι του Ηρακλείου

Μετά την διάσωσή τους, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου οργανώθηκε ένας χώρος φιλοξενίας για αυτούς. Τα πρώτα μέτρα περίθαλψης παρείχε το Υγειονομικό προσωπικό το οποίο επιβεβαίωσε ότι όλοι είναι εντάξει στην υγεία τους. Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου επιμελήθηκε για την διαμόρφωση του χώρου, την προμήθεια κρεβατιών και την τοποθέτηση χημικών τουαλετών, ενώ ανέλαβε επίσης την ενίσχυση της διατροφής τους. Ευχαριστούν επίσης την μαγείρισσα και food blogger Νεκταρία Κοκκινάκη για την εθελοντική της υποστήριξη και την παροχή τους φαγητού. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ