Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Σχετικά Με την Κακοκαιρία και τις Αλυσίδες στην Αττική από Δευτέρα

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Σχετικά Με την Κακοκαιρία και τις Αλυσίδες στην Αττική από Δευτέρα

Λόγω της κακοκαιρίας, από τις 10 το βράδυ της Κυριακής (28/1), απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών, χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Η απαγόρευση εξαιρεί μόνο οχήματα οδικής βοήθειας, φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Από τη Δευτέρα, είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από τις 22:00 της Δευτέρας (29/1), αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα μέσα, αν δεν έχουν ειδικά ελαστικά, στο δίκτυο του Ν. Αττικής. Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρξουν διακοπές κυκλοφορίας σε τμήματα των Εθνικών Οδών. Επισήμως, η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά στους οδηγούς εναλλακτικές διαδρομές και επιμένει να προσέχουν.

Υποδείξεις για τους οδηγούς:

Οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί, να ακολουθούν όλες τις απαραίτητες οδηγίες και να ενημερώνονται για τις κυκλοφοριακές καιρικές συνθήκες. Επίσης, πρέπει να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων τους και να γνωρίζουν τον τρόπο χρήσης των αντιολισθητικών μέσων. Τέλος, παρακαλείται να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες, οδηγούμε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, που παρέχει ενημερωμένα δεδομένα για τις διακοπές κυκλοφορίας και τη χρήση των αλυσίδων, λόγω καιρικών συνθηκών, σε όλη την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ