Συλληφθείσα 17χρονη για παράνομη διακίνηση μεταναστών στις Σέρρες – Εντοπίστηκε και ο συνεργός της

Συλληφθείσα 17χρονη για παράνομη διακίνηση μεταναστών στις Σέρρες – Εντοπίστηκε και ο συνεργός της

Μια 17χρονη κοπέλα συνελήφθη στις Σέρρες για παράνομη διακίνηση 15 αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων 9 ανήλικα άτομα. Μαζί της συνελήφθη ένας 31χρονος άνδρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν επίσης τα στοιχεία ενός 22χρονου συνεργού τους. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι δύο συλληφθέντες (Έλληνες), επιβάτες ενός βαν, αποβίβασαν τους μετανάστες κοντά σε μια δομή προσφύγων στις Σέρρες. Εντοπίστηκαν όμως από αστυνομικούς που τους ζήτησαν να σταματήσουν, αλλά ο 31χρονος οδηγός πήρε τα ρείπια προσπαθώντας να διαφύγει. Μετά από λίγο, το βαν σταμάτησε και ακολούθησε η σύλληψή τους, με την ανήλικη κοπέλα να καθίσταται συνοδευτικός τους.

Συχνές συλλήψεις διακινητών στις Σέρρες

Οι διακινούμενοι πρόσφυγες δήλωσαν ότι εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα μέσω των συνόρων με την Τουρκία, πληρώνοντας χρήματα για να φτάσουν στην ελληνική επικράτεια. Τον τελευταίο καιρό οι συλλήψεις διακινητών στην περιοχή των Σερρών είναι συνηθισμένες. Από την αρχή του καλοκαιριού έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις παράνομων διακινήσεων προς την περιοχή από τα σύνορα με την Τουρκία.
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι τα κυκλώματα, αντί να μεταφέρουν τους μετανάστες προς τη Θεσσαλονίκη, προτιμούν να τους αφήσουν στις Σέρρες, ώστε να γίνει η καταγραφή τους. Συνήθως πρόκειται για Σύρους που προηγουμένως πληρώνουν μεγάλα ποσά για τη μεταφορά τους.

peripoliko 3

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ