Πώς να χάσεις τη μπυροκοιλιά σου χωρίς να κόψεις τη μπύρα

Πώς να χάσεις τη μπυροκοιλιά σου χωρίς να κόψεις τη μπύρα

Ένα από τα απολαυστικά της ζωής είναι ένα ποτήρι μπύρα στο τέλος της μέρας. Παρόλο που το αλκοόλ είναι επικίνδυνος παράγοντας για την υγεία μας, δεν είναι εύκολο να το εγκαταλείψουμε εντελώς. Αλλά πώς μπορείς να μειώσεις την “μπυροκοιλιά” σου, ειδικά με την πάροδο των χρόνων, χωρίς να αποχωριστείς την μπύρα σου;

Τι είναι η μπυροκοιλιά

Η μπυροκοιλιά είναι ένας συνδυασμός υποδόριου και σπλαχνικού λίπους, το οποίο είναι το πιο επικίνδυνο, καθώς συσσωρεύεται γύρω από τα όργανα.

Η γενετική παίζει κύριο ρόλο στην αποθήκευση του λίπους στο σώμα μας. Επιπλέον, η υπερκατανάλωση θερμίδων από αλκοόλ και τροφές συμβάλλει στην αύξηση της μπυροκοιλιάς.

Τι προκαλεί τη μπυροκοιλιά

Η υψηλή πρόσληψη θερμίδων από το αλκοόλ είναι ένας από τους κύριους λόγους που οδηγούν στη μπυροκοιλιά. Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε απότομη αύξηση της κορτιζόλης, γνωστής ως “ορμόνη του στρες”, που αυξάνει την όρεξη μας.

Επίσης, η μπύρα προκαλεί πρήξιμο λόγω των αερίων που παράγονται κατά τη ζύμωσή της, ενώ η αφυδάτωση λόγω της διούρησης επιδεινώνει το φούσκωμα και το πρήξιμο.

Πώς να χάσεις τη μπυροκοιλιά σου χωρίς στερήσεις

Για να μειώσεις τη μπυροκοιλιά σου χωρίς να αποχωριστείς τη μπύρα σου, μπορείς να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μέτρια έως έντονη αερόβια άσκηση, ενδυνάμωση και υγιεινή διατροφή. Η μέτρηση της ποσότητας του αλκοόλ και η μείωση της πρόσληψης θερμίδων είναι επίσης ουσιώδης. Μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό και να έχεις επαρκή ύπνο και ανάπαυση.

Για να κάψεις τις θερμίδες της μπύρας, ακολούθησε ένα πρόγραμμα άσκησης που περιλαμβάνει τρέξιμο, ποδηλασία και κολύμβηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ