7 λόγοι για να ξεκινήσετε αμέσως το τρέξιμο

Σίγουρα γνωρίζετε ότι το τρέξιμο είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα που ενισχύει την καρδιά και το σώμα σας, αυξάνει τη δυνατότητα πρόσληψης οξυγόνου και προάγει την υγεία και την ευεξία. Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλοι σημαντικοί λόγοι για να ξεκινήσετε το τρέξιμο.

1. Ανεβάζει την ψυχολογία σας: Δοκιμάστε ένα απλό πείραμα: για 10 ημέρες, ξυπνήστε λίγο νωρίτερα και τρέξτε χαλαρά για 20 λεπτά το πρωί. Θα πηγαίνετε στη δουλειά με μεγαλύτερη ενέργεια και η απόδοσή σας θα βελτιωθεί.

2. Συμβάλλει στη φυσική αντιγήρανση: Το τρέξιμο μπορεί να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος μεταφέρει αποτελεσματικά το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος, ενώ απομακρύνει επιβλαβείς τοξίνες.

3. Σας οδηγεί σε ανεκτίμητα μέρη: Το τρέξιμο, εκτός από μια εξαιρετική προπόνηση, σας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε. Κάθε φορά που αυξάνετε την απόστασή σας, έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε νέα μονοπάτια και τοπία. Διατηρήστε το ενδιαφέρον σας με αλλαγή τοποθεσιών και επιπέδων δυσκολίας. Δεν έχετε ιδέα πόσα ενδιαφέροντα μέρη θα ανακαλύψετε!

4. Μειώνει το σωματικό λίπος: Αν ξεκινήσετε τρέξιμο για 15 λεπτά, 5 φορές την εβδομάδα, θα δείτε το σώμα σας να αλλάζει και το λίπος στην κοιλιά και τα πόδια να μειώνεται εντός ενός μήνα.

5. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης κατά 40%.

6. Βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης: Ειδικά το διαλειμματικό τρέξιμο (αλλαγή έντασης, γρήγορα-αργά) διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

7. Σας εισάγει σε μια νέα, δυναμική κουλτούρα: Το τρέξιμο δεν είναι μια μονομαχία. Αυτή τη στιγμή, ο δρομικός κόσμος βιώνει μια ανεπανάληπτη ανάπτυξη, με εκδηλώσεις που υπερβαίνουν τα πλαίσια ενός συμβατικού αθλητικού γεγονότος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ