Παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα ο Ρούμπιο: “Νόμιζα ότι το μπάσκετ είχε τελειώσει”

Παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα ο Ρούμπιο: “Νόμιζα ότι το μπάσκετ είχε τελειώσει”

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Μπαρτσελόνα έκανε ο Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος παρουσιάστηκε και επίσημα από τους Καταλανούς.

Ο Ισπανός πόιντ γκαρντ μίλησε για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε και τη συνέχεια της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Ανέπτυξα χρόνιο στρες και έπρεπε να το ρυθμίσω. Δεν το χαρακτήρισα ως άγχος ή διαταραχή. Είχα συμπτώματα ψυχικών προβλημάτων, αλλά ήθελα να το καταλάβω.

Υπήρχε ένας εσωτερικός παράγοντας, λόγω του τρόπου σκέψης μου. Αλλά ο ψυχολόγος μου με βοήθησε να το δουλέψω τον εαυτό μου.

Νόμιζα ότι το μπάσκετ είχε τελειώσει. Αλλά δούλεψα και ελπίζω να βοηθήσει τους ανθρώπους που δυσκολεύονται. Ήμουν στο σκοτάδι, αλλά έτσι βγαίνεις από αυτό.

Ζω μέρα με τη μέρα. Προσπαθούμε να ελέγξουμε το ανεξέλεγκτο και δεν ξέρεις πότε θα σε βγάλει η ζωή σε άλλο δρόμο. Πρέπει να ζεις μέρα με τη μέρα.

Ένιωσα σαν το πιο δειλό άτομο στον κόσμο. Ο παίκτης είχε φάει το άτομο και δεν ήξερα πραγματικά ποιος ήταν. Ήταν ένα μάθημα ζωής.

Δραματοποιούμε και δεν συνειδητοποιούμε τη ζημιά που βιώνουμε. Το θετικό είναι ότι περιποιούμαι περισσότερο τον εαυτό μου.

Θέλω να απολαμβάνω το μπάσκετ και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κάνω τα πράγματα όμορφα. Θέλω να συνεισφέρω στην ομάδα τους στόχους που έχουν τεθεί.

Ο Ρότζερ Γκριμάου και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με βοήθησαν να νιώσω άνετα και ήταν βασικό. Επιστρέφω σε συνθήκες που δεν είναι φυσιολογικές και χρειαζόμουν μια ιδιαίτερη σύνδεση και ειλικρίνεια που μου πρόσφεραν”.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ